Maskinistens Twitter-flöde  Stöd Maskinisten via Patreon  Maskinistens nätverk - information på svenska  Maskinistens nätverk - information på finska  Maskinistens nätverk - information på norska  Maskinistens nätverk - information på danska  Maskinistens nätverk - information på isländska
Forumindex

ForumindexForumindexMaskin-databasFotoalbumKalender-informationKöp & SäljDownloadsLexikonKontaktregisterEfterlysningar

Åkerman-register
Visa forum för mobila enheter

Blogg-statistik
396Totalt antal inlägg
463Totalt antal kommentarer
Sök i bloggarna

  • Kategori
    Bloggar
Flöde Slumpvalda blogginlägg
Grålle av Falk10 10:26:01, 20-09-2019
Håller på att repa. en Grålle Bensin/Fotogen. Problemet blev att den stod över vintern och sen när vi skulle starta den på vårkanten så gick den som en påse nötter. Nu i dag sitter det nya stift, fördelaren är kollad, den går bara på full choke. Jag har planat förgasarhalsen och med nya packningar. Lite glapp i spjällaxeln men inte så att det orsakar det problemet.

Om jag sätter tändningen i "noll" läget och startar så måste jag vrida fördelaren moturs c;a 2 cm för att den inte skall smälla och misstända och ändå så går den "bara" på full choke
Jag är en gammal mekaniker men det luktar något skumt med det hela, någon som har en ide???

0 kommentarer Visad 137 gånger
...bland annat en vacker arbetsplats på Värmdö! Del 2 av Roger Bälinge 09:22:47, 08-02-2020
God morgon!

Det har spridit sig som en löpeld att ta stilfulla bilder från vår arbetsplats i Aspvik... :photograph: :photograph: :photograph: :photograph:
Samlade på mig "allas" bilder...samt mina egna från samma plats! Valde ut några stycken!
Våran arbetsledare som går under namnet "Ozon Fredde" har tag de två smala bilderna...och som jag tycker är bäst av alla!
"Nidnamnet" kommer av han ideliga rökande..då vi är övertygade om att det med största sannolikhet är hål i ozonskiktet ovanför honom!
&...

[ Visa mer ]

2 kommentarer Visad 11709 gånger
...the return of the buffalo! av Roger Bälinge 22:11:46, 13-07-2021
God kväll!

Det har varit mycket med allt den sista tiden, men nu har jag tagit mig samman och gjort slag i vissa saker som legat på is ett bra tag!

******

Dagen till ära så har jag varit till spåret och klämt 3 km löpning samt en del rask gång! Detta med löpningen har legat på is sedan man av känd anledning pausat Midnattsloppet! Har haft gigantisk motivationsbrist när jag inte haft något lopp att sikta emot och det har jag egentligen inte nu heller.
Har dock märkt på vågen att det börjat krypa uppåt och det tänker jag ändra på i o m detta!
Har man fått, typ en "andra chans" i livet med en gastricoperation, så tycker jag att man skall förvalta denna chans! Det är säkert snart två år sedan jag "gick för fullt" i spåret, så nu på min på min andra dag på semestern så tog jag mig samman! :thummar:

Hur gick det då efter "långpausen"? ...

[ Visa mer ]

5 kommentarer Visad 1030 gånger
...det har inte funnits något vettigt att komma med! av Roger Bälinge 10:27:23, 19-08-2017
God morgon go' vänner!

...som sagt är det tunt på fronten!
Ingen semester har det blivit, då den brändes efter nyår....ingen tid för min "nya operation" har heller dykt upp! Väntar otåligt!

Fick mig en rejäl "skrapa skit" av kiropraktorn för att jag tyckte jag kunde börja "bruka armen" med lite tyngre belastning! :vissla: :vissla: :vissla:
....betongkantsten 16 cm höga var INTE armen riktigt redo för...inte ens åtta stycken/meter, vilket jag ansåg som en rimlig mängd att börja med! :huh:
Det var ju inte så att jag bar runt på dessa, utan jag skulle "putta" in dom i skopan frå...

[ Visa mer ]

3 kommentarer Visad 12484 gånger
...när den osynlige åter är tillfälligt synlig! PART TWO. av Roger Bälinge 07:21:48, 26-07-2023
God morgon!

Info har inkommit som tyder på att en viss skogsmaskin numer manövreras av en stolt ägare!...en dröm om en egen skogsmaskin är således uppfylld!
Det kom bilder till mig från vår trivsamme vän igår...ett knippe som jag nu ämnar publicera! :grin: :grin: :grin:
..."Piraten" är ännu inte helt bekymmersfri, då vissa läckage uppstår, men vår vän är i gott hopp om att dessa är tätade inom kort!

...så här kommer knippet! :photograph: :photograph: ...

[ Visa mer ]

4 kommentarer Visad 6542 gånger

Vilka är online

Medlemmar online: Alexn72, André S, Bing [Bot], concord, emilar3, Google [Bot], Google Adsense [Bot], Hidsmekolek, Hästpojken, Iznogoud, Jevlar, kjell f, Langsel, Magnus Isakson, Michael Meier, nerös, Perssson, pillee, RONNIE ESPLING, Skogsmurre, spock, Tracdoc, Volvot24, westwood, zetor 7045, ÄheeÄlmeboda Maskinservice

OilQuick

TK Traktordelar

Klaravik

Crazyride

Bra Verktyg

Motrab

Engcon

Scandcut

Astrak

Olsson Parts

Nya och begagnade
truckar på vstruck.se