Maskinisten


https://www.maskinisten.net/blog.php?u=233041&b=263&sid=930fd514dad84e99fd1b9bdb630607b4

Författare:  Roger Älta [ 01:57:00, 29-04-2017 ]
Blogg-ämne:  ...all in black and white...almost!

God midnatt!

..min förtjusning över fina bilder vet inga gränser och jag försöker samla dem alla här på min blogg! :cool: :cool:
Maskiner inom konsten är för mig klart tilltalande och det intresserar mig, då jag gillar vackra konstnärliga bilder! :buga: :buga:
Jag har faktiskt sysslat en del med att måla tavlor och haft det som hobby...men det blev inte många maskiner målade! :vissla: :grin: :grin:
Om mina målningar var bra får andra bedöma, men jag har sålt "ett gäng" och fick behålla "skiten" som blev över, så att säga! :grin: :grin:
Tänker posta lite bilder/tekningar som andra gjort och som jag anser konstnärligt tilltalande in black and white...nästan!...då det är klart effektfullt med någon liten strimma färg här och där i en "svartvit" bild! Det blir lite "Sin City" över det, som jag tycker är en fantastisk film och skapelse... :thummar: :thummar:
Bild
Finessen med rosten på skopan, en svag färgsättning på några ställen och på åskanten "gör" hela denna bild!
Bild
...en svartvit bild som på något sätt ändå är färgsatt!
Bild
Effektfullt att sätta fokus på det gula och vara noga med att hitta en miljö där man kan tona ner övriga färger och låta övriga bilden "gå i" gråskala! Klass, men visst missar man motorhuven på andra sidan om aggregatet?? :???: :???: :???: :ohnej:
Bild
Klart bra effekt med stegarna och några få färgsatta detaljer!
Bild
Den här har jag haft med på annan plats...men den är lika konstnärligt tilltalande som maskinen imponerar! De nertonade färgerna gör att man också "ser" vilken fin vy den gode "piloten" har på jobbet! :razz: :razz: Det skulle nog kanske missas om färgerna var skarpare.. :klia: :klia:
Bild
...av nostalgiska skäl så måste jag i a f försöka se det konstnärliga i denna bild!..."Motljuset i belysningen och daggen på rutan tillför bilden..bla bla bla...nä, det går inte!"
Är det en Hydrema 1100, vilket jag tror, så är den i mitt tycke ett maskinellt mästerverk och är därmed given i dessa sammanhang...end of story! :razz: :razz: :razz:
Bild
...så har någon galning fått för sig att "skiten" som jag åker runt i om dagarna, en Terex TW 110:a gör sig i dessa sammanhang!.... Nåja, med vidvinkel och svartvitt, så funkar det..väl...kanske...eller nåt...?? :grin: :grin: (Det är inte min maskin på bilden)

...natten är sen och jag rundar av här!
Vet ej om Eurojackpot-miljonerna är insatta på mitt konto...men det visar sig säkert! :thummar: :buga: :vissla: :skratta3:

Något att fundera på... :klia: :klia:
Alla målar vanligtvis hav och sjö i mestadels blått, men är verkligen vatten blått?.... Vid en närmare betraktelse är blått den färg som man ser minst på ett hav...även om det ger intryck av att vara väldigt blått! :klia: :klia:
Det blev djupt det där, men det känns bra att få ventilera det i a f! :screwy: :screwy: :screwy:

GOD NATT! :wave: :wave: :wave: :wave:Kommentarer

Författare:  igelkottar [ 09:47:27, 29-04-2017 ]

Du har levererat snygga bilder igen. :thummar: :buga:

Författare:  Roger Älta [ 10:06:02, 29-04-2017 ]

...tack igen för support, min taggige vän! :shake_hands: :shake_hands: :buga:

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]

Powered by phpBB © 2002, 2006 phpBB Group
www.phpbb.com

Blogs powered by User Blog Mod © EXreaction
www.lithiumstudios.org