Maskinistens Twitter-flöde  Stöd Maskinisten via Patreon  Maskinistens nätverk - information på svenska  Maskinistens nätverk - information på finska  Maskinistens nätverk - information på norska  Maskinistens nätverk - information på danska  Maskinistens nätverk - information på isländska
Forumindex

ForumindexForumindexMaskin-databasFotoalbumKalender-informationKöp & SäljDownloadsLexikonKontaktregisterCrimedatbaseShop

Åkerman-register
Visa forum för mobila enheter

USER_AVATAR
Roger Älta
Fler än 500 inlägg
 
Inlägg: 1978
Blev medlem: 10:50:49, 21-12-2014
Ort: BAJENLAND
Blogg: Visa blogg (159)
Archives
- mars 2020
+ februari 2020
+ januari 2020
+ december 2019
+ november 2019
+ oktober 2019
+ september 2019
+ augusti 2019
+ juli 2019
+ juni 2019
+ maj 2019
+ april 2019
+ mars 2019
+ februari 2019
+ december 2018
+ november 2018
+ oktober 2018
+ augusti 2018
+ juli 2018
+ juni 2018
+ maj 2018
+ april 2018
+ mars 2018
+ februari 2018
+ januari 2018
+ december 2017
+ november 2017
+ oktober 2017
+ september 2017
+ augusti 2017
+ juli 2017
+ juni 2017
+ maj 2017
+ april 2017
+ mars 2017
+ februari 2017
+ januari 2017
+ december 2016
+ november 2016
+ oktober 2016
+ september 2016
+ augusti 2016
+ juli 2016
+ juni 2016
+ maj 2016
Sök i bloggarna

… det är viktiga saker på gång i mitt liv!

Permanentlänkav Roger Älta 02:12:08, 30-04-2017

God kväll!

Som ni säkert vet så är jag tillbaka på jobbet efter min operation i armen, men det väntar högst sannorlikt en till. :uupps: :uupps:

Har efter modigt övervägande bestämt att min ”klädsamt fylliga” kropp behöver reduceras ner till en mer normal vikt...- 40 kg är målet!
Om det går som det är tänkt så står en ”Gastrisk bypass” på menyn inom kort och jag tänker förklara varför det blivit som det är och varför det MÅSTE göras! :svettas: :klia:

Det är inte så att jag är direkt störd över min vikt, då allt fungerar utan större besvär, men visst, ibland är midjan i vägen, kan man säga!
Jag har upplevt att vården och omgivningen har större bekymmer över mina kilon, än vad jag har haft fram tills nu… :???: :???:
Alla mina prover såg bra ut efter koll för någon vecka sedan, men det är några saker som stör i a f och jag återkommer till det längre ner!
Att jag hamnat på min vikt beror till största delen på mina 3 halvhjärtade försök att sluta röka och mitt senaste… som jag anser är noga planerat och verkligt seriöst och DET kommer att lyckas! Var tvungen att sluta helt enkelt, då syreupptagningen var katastrofal i vaket tillstånd och om inte ännu sämre under sömn…

Är snart uppe i två år utan cigg, men erkänner att jag stöttar med lite snus ibland!
Det är en otrolig upplyftande känsla att vara utan cigg och upptäcka små saker som att gurka faktisk smakar något eller stora saker som att slippa både rökhosta och de där ”gröningarna” som man måste harkla ur sig i ”muggen” varje morgon! :???: :???:

Varje försök att sluta röka har i princip renderat i 10 kg mer på vågen per gång och allt började för ungefär 35-40 år sedan.
Tycker jag försökt ”bjuda strid” under alla år med att hålla "emot och igång". Har hållit mig hyfsat i vikt mellan mina försök att sluta röka och har dessutom ”tvingat” mig själv att ställa upp i Midnattsloppet i tio raka år, bara för att jag skall komma ut i spåret och röra på mig…
Får se hur det går i år, är anmäld, men vet inte när operationen blir av och om det går att genomföra loppet…
Konditionen är annars rätt bra trots mina kilon, då det inte är några problem med "timmespromenader" i rask takt eller lite löpning varvat med rask gång.
Hursomhelst har jag denna gång nått en punkt på vågen där jag behöver hjälp att göra något åt min vikt…

Jag resonerar som så att det är bättre att göra detta frivilligt när jag är medicinskt ”frisk” och fullt arbetsförd, än att vara i riktigt taskigt skick och tvingad till operation och därmed en större risk för komplikationer!
Det som stör mig, min ”sömnassistent” på Fysiologlab och min läkare är att tyngden från bröstkorgen pressar ihop mina lungor, så syreupptagningen är rätt dålig under sömnen… Strax under vad som är någorlunda acceptabelt, dock är syreupptagningen numer väldigt bra i stående och i vaket tillstånd!
Mitt blodsocker ligger fortfarande hyfsat, men det ”drar” sakta åt fel håll! Blodtrycket äter jag medicin emot, men det är högt utan den!
Mina knän "börjar också tycka" att det är dags att lätta bördan och även om jag borde köra på i motionsspåret, så tänker jag vara "bussig" och hålla igen och "spara" på dom till jag är nere på "tvåsiffrigt"... ;-) ;-)
Som sagt, så är det flera ”små” grejer som gör att jag vill göra detta i god tid innan det går helt över styr!

Vad det gäller mina matvanor, så är de ganska sansade… jag proppar definitivt inte i mig en massa godis, läsk, bakverk, ”junkfood” utan äter helst husmanskost, gillar sallader och grönfoder i största allmänhet! Dock står jag över kokt Broccoli som är vidrigt! :razz: :razz:
Är lite periodare på mörk choklad, men inte så ofta att det syns på vågen…

Detta med mat borde vara enkel matematik…äter man 2000 kalorier och bränner 1900 på dagen…går man up! Är det tvärtom, går man ner!
… sen kan man i princip äta Hallonbåtar! :idee: :idee: :klia: :klia:
Jag konstaterar bara att jag ätit fler kalorier än jag gjort av med och det är mitt eget fel och det är jag väl medveten om… :screwy: :screwy:
…men det är rysligt gott med välgjord mat och speciellt ”lilla hjärtats” kokkonster...så det blir det där "lilla extra", fast det inte behövs! :???:

Efter samråd med min läkare, så kom vi fram till att jag behöver hjälp på vägen ner mot min idealvikt! Har även provat med motion, dietister m.m. men med mitt yrke är det svårt att uppbringa den energi som krävs efter dagens slut…
Har försökt förklara för all ”flåshurtig” vårdpersonal hur ”vi maskinister” har det på jobbet…
Är inte vi maskinister 100 % fokuserade på jobbet under de 8-10 timmar vi är där, så är risken klart överhängande att vi skadar någon, orsakar krockar, har sönder byggnader, gatuljus, skadar kablar, skadar trän, skadar rör i marken…kort sagt, så kan det gå käpprätt åt helvete om vi inte är helt närvarande och det är inget jag vill uppleva och inget jag önskar någon annan det heller!

Jag har även påpekat för "vårdpersoner", att om de tappar koncentrationen för några sekunder framför sin dator eller liknande, så gör det inte så j*vla mycket! :grin:
…och också förklarat att det finns bättre saker att sitta i, än en entreprenadmaskin om man tappar fokus de sekunderna! :uupps: :uupps:
Det är ett ögonblicks verk att skada eller ha ihjäl någon med en grävmaskin… :help:

När jag kommer hem på kvällen är jag inte särskilt trött i kroppen, men det är total ”soppatorsk” i skallen. Att då ”hurtigt” hoppa ner i ett par joggingdojor som hela Vård- Sverige” vill att man gör och ge sig iväg ut och bränna kalorier är inte det första jag tänker på, kan jag säga!!:insomnia: :insomnia:
… och detta tror jag större delen av alla i yrket skriver under på!
Prova själv att ”hänga på dig” två säckar betong och bära runt dessa under en dag och håll dig fokuserad i 8-10 timmar…jag garanterar att du inte är särskilt modig vid hemgång och en ”tur i spåret” står långt ner på dagordningen! :vissla:
För övrigt är inte min kroppsform särskilt unik i branschen, utan snarare en "standardlook" för de flesta yrkesförare... :vissla: :vissla:

Det är svårt att få dessa personer att förstå detta, men efter lite "nötande" med min läkare har hon förstått vad jag menar…
Hjärntrött… heter det!
Under våra samtal har jag också förklarat för henne att jag smakat på alla ”fina drycker” som jag tycker jag behöver smaka på och ätit allt gott som jag tycker jag behöver äta, men att jag kanske kan göra det igen någon gång i framtiden, men då i betydligt beskedligare mängder! :thumme:

… så nu i veckan är det infomöten m.m. på Ersta Sjukhus och i mitten på månaden skall jag träffa läkare och sen skall det hända, men vet inte när!
Jag ser fram emot detta och tänker framåt hur det kommer bli att åter kunna ekipera sig i kostymen, min skinnpaj…dom har på något oförklarligt sätt blivit mindre med tiden! :grin: :grin:

Har även pratat med folk som gjort detta och fått lite tips…
Jag valde att prata mest med de som haft det jobbigt med sina operationer, då de har bästa råden hur man INTE skall göra!
Såg ingen vits med att prata med de som är ”hysteriskt lyckliga” efter sina operationer…
Det är ju det som är vitsen att man skall få tillbaka lite livskvalitet och det är vad jag förväntar mig, så det behöver man inte orera om!

… så ser det ut framöver för mig och jag har full support från jobbet, polarna och inte minst från mina nära och kära! :shake_hands: :buga: :buga:
Ni kommer inte undan, då det säkerligen blir lite fler blogginlägg om detta allteftersom!

Jag tror det blir kanon detta!! :hurra: :hurra:

STORT TACK till min läkare... :shake_hands: :buga: :buga:
Hon är inte bara jättetrevlig och engagerad...hon ser fantastiskt bra ut också! :vissla: :vissla:

...så blev det "som vanligt" lite redigeringar, när det behövde "filas" på texten och felstavningarna rättats till! :skriva2: :klia:
Senast redigerad av Roger Älta 20:23:16, 08-05-2017, redigerad totalt 7 gånger.

Bättre att se en möjlighet i varje svårighet, än en svårighet i varje möjlighet!
Det kan aldrig gå mer än åt helvete!
...och det är aldrig "bara"!
2 kommentarer Visad 9455 gånger
Kommentarer

RE: … det är viktiga saker på gång i mitt liv!

Permanentlänkav igelkottar 10:08:29, 30-04-2017

Gott, lycka till med operationen. :thummar:
Bild
/Lillen

"Jag bryr mig faktiskt inte om vad folk tycker.
Jag gör vad jag har lust med."

Julia Child (1912–2004), ameri-
kansk kock och kokboksförfattare
Användarvisningsbild
igelkottar
Fler än 500 inlägg
 
Inlägg: 9397
Blev medlem: 13:53:53, 31-01-2008
Ort: Skövde
Blogg: Visa blogg (0)

RE: … det är viktiga saker på gång i mitt liv!

Permanentlänkav Roger Älta 12:16:09, 30-04-2017

igelkottar skrev:Gott, lycka till med operationen. :thummar:


Tack för det.... :shake_hands: :shake_hands:
Visst är det lite nervöst och det innebär stora förändringar i livsstilen...jag tänker på detta rätt mycket och "vänder och vrider" på allt och blir bara mer och mer bekväm med vad som komma skall... :thumme:
....jag är helt övertygad om att det blir skitbra till slut! :thummar:
Bättre att se en möjlighet i varje svårighet, än en svårighet i varje möjlighet!
Det kan aldrig gå mer än åt helvete!
...och det är aldrig "bara"!
USER_AVATAR
Roger Älta
Fler än 500 inlägg
 
Inlägg: 1978
Blev medlem: 10:50:49, 21-12-2014
Ort: BAJENLAND
Blogg: Visa blogg (159)

Vilka är online

Medlemmar online: Bing [Bot], bmrobban, Google [Bot], kjeol, marcusw, MSN [Bot], Sunne, texas5020BA Trading AB

Älmeboda Maskinservice

Olssons i Ellös

OilQuick

TK Traktordelar

D&E Bearings AB

http://www.RESERVdelar24.SE

Bildelar24.com

Briggsparts

Klaravik

Crazyride

Ygsbostudios

Kilremslagret

Bra Verktyg

Lunna Teknik

https://www.AUTOdoc.SE

Buckethub

SSL Certificates