Maskinistens Twitter-flöde  Stöd Maskinisten via Patreon  Maskinistens nätverk - information på svenska  Maskinistens nätverk - information på finska  Maskinistens nätverk - information på norska  Maskinistens nätverk - information på danska  Maskinistens nätverk - information på isländska
Forumindex

ForumindexForumindexMaskin-databasFotoalbumKalender-informationKöp & SäljDownloadsLexikonKontaktregisterEfterlysningarShop

Åkerman-register
Visa forum för mobila enheter

USER_AVATAR
Roger Älta
Fler än 500 inlägg
 
Inlägg: 1943
Blev medlem: 10:50:49, 21-12-2014
Ort: BAJENLAND
Blogg: Visa blogg (155)
Archives
- februari 2020
+ januari 2020
+ december 2019
+ november 2019
+ oktober 2019
+ september 2019
+ augusti 2019
+ juli 2019
+ juni 2019
+ maj 2019
+ april 2019
+ mars 2019
+ februari 2019
+ december 2018
+ november 2018
+ oktober 2018
+ augusti 2018
+ juli 2018
+ juni 2018
+ maj 2018
+ april 2018
+ mars 2018
+ februari 2018
+ januari 2018
+ december 2017
+ november 2017
+ oktober 2017
+ september 2017
+ augusti 2017
+ juli 2017
+ juni 2017
+ maj 2017
+ april 2017
+ mars 2017
+ februari 2017
+ januari 2017
+ december 2016
+ november 2016
+ oktober 2016
+ september 2016
+ augusti 2016
+ juli 2016
+ juni 2016
+ maj 2016
Sök i bloggarna

...detta handlar om Hammarby bandy VS Hammarby fotboll!

Permanentlänkav Roger Älta 08:39:46, 17-10-2017

God morgon!

Anledningen till detta blogginlägg är enkelt...jag har skrivit detta som en typ av krönika till Hammarby bandys ära på vår "Bajensida" Gubbultras!
...och nu vill jag se hur det ser ut med bilder och allt och inte minst om det "håller" som krönika på ett annat ställe!
Så ni som inte gillar bandy....skit i och läs det!
...men ni som läser det får mer än gärna kommentera det!

******
Hammarby Bandy v/s Hammarby Fotboll

Min villkorslösa hyllning till Hammarby Bandy!

Bild

Att "syrran" och jag började gå på bandy berodde på att vi ville ha ett surrogat när fotbollssäsongen var över och hålla lågan vid liv, om man säger!
Det vi fick uppleva på Zinken var mycket mer än den krampaktiga fotboll som bjöds på Söderstadion. Här var det fart och fläkt, många mål och en underbar ”old school” känsla bland besökarna! Allt j*vla hat som fanns inom fotbollen fanns inte på Zinken, utan där var det humor och glada miner! Det tog några få matcher, så hade vi fastnat helt för världens vackraste spel!

… men det var mycket mer än ett vackert och fartfyllt spel!
Det fanns vinnarmentalitet i laget, då vi ytterst sällan såg laget förlora två matcher på raken…
Och att förlora på Zinken skedde några gånger per säsong, men vi visste också att efter en ”hemmatorsk” så var grabbarna ordentligt taggade och vanligtvis så pulveriserade de motståndet i nästa hemmamatch!
Detta var vi inte vana med från Söderstadion, utan där hängdes det med huvudena och skylldes på det ena och det andra!

Bild

Det fanns mer som skiljde Hammarby Bandy från det allt svajigare prestationerna på Söderstadion!
Klubbkänsla och en obändig vilja att offra allt för Hammarby Bandys bästa och gilla utmaningen att spela för Hammarby och inte vara livrädd när man ska äntra planen, som har varit fallet bland våra spelare på Söderstadion/Nya Söderstadion!
Det ” finns inte” att hänga med huvudena när det går tungt, utan då tar man tag i detta tillsammans och ser till att vända på trenden med hårt jobb, kriga för varandra och ALDRIG, ALDRIG vika ner sig innan slutsignalen!
På Söderstadion fick vi se det helt motsatta i år efter år och till slut det oundvikliga… S 1!

Alla spelarna i Hammarby Bandy har jobb vid sidan av och är milslångt ifrån fotbollens divalater, där spelarna får allt och vill ändå ha mer, trots att man inte ens är i närheten av några topprestationer.
De får bästa tänkbara förutsättningar att prestera på topp, men vi såg hur det gick… S 1
Spelarna i Hammarby Bandy spelar bandy för det är roligt, älskar sporten och är dessutom mer villiga än några andra att ge detta vad som krävs för att vara med när medaljerna skall delas ut!
Trots miserabla träningsförhållanden och förutsättningar, så ser grabbarna bara möjligheterna i svårigheterna och inte tvärtom! För er som inte varit ”nära” laget, så kan jag nämna att de skiter i att det inte är optimalt på försäsongen med hall och liknande! Dom är jävligt stolta att få representera Hammarby och offrar timmar i bil till olika hallar, för att få träna och kunna prestera på bästa sätt!

Bild

Kolla årets World Cup!

Inget lag har så få timmar på stor bana som Hammarby Bandy. När lagen med hall ligger på 70-80 träningstimmar på stor bana, så har våra spelare möjligen 10 % av det, men det hindrade inte grabbarna från att spela bort ”hallaget” Villa från slutspelet och slå ut regerande svenska mästarna ”hallaget” Edsbyn i kvarten. Att vi sedan åker ur mot Jenisej i semi är inte mycket att orda om, men det var match hela vägen tills endast några minuter återstod! Hade vi haft den där lilla turen som behövts mot toppmotstånd, så hade vi spelat final!

Spelarna i Hammarby Bandy har mer!

… de finns ALLTID tillgängliga för lite surr om man har något på hjärtat och tar sig alltid tid för oss ”bandynördar”! De är oerhört tacksamma när vi sluter upp på bortaplan eller träningsmatcher! De hälsar alltid och kommer fram och snackar…
Det finns inte en spelare i Hammarby under de åren jag tittat på bandy som jag kan säga någonting negativt om när det gäller ödmjukhet och uppförande gentemot oss supportrar!
Fantastiskt fina människor hela bunten!

Senast jag riktigt trivdes på Söderstadion/Nya Söderstadion var när Anders Linderoth var vår tränare och vi var med i toppen, vi hade karaktärer i laget, vi gav inte upp, vi hängde inte med huvudena, vi krigade för varandra, vi hade en tydlig spelidé, vi spelade underhållande fotboll!
Och vi hade två av de bästa fotbollsspelarna och karaktärerna i laget som jag sett i Hammarby, Pétur Marteinsson och Sebastián Eguren.
Jag minns den tiden med ett leende, men det var då det… numer finns inte mycket att le åt eller minnas!

Det smärtar mig oerhört att en sådan fin spelare och människa som Kennedy Bakircioglu, skall behöva runda av sin karriär i Hammarby, när nivån ligger där den gör och ingen bättring verkar finnas i sikte. Han förtjänar bättre, oerhört mycket bättre till och med!

…till sist

Hammarby Bandy är något att vara riktigt stolta över och de har hållit den grönvita fanan högt, när de som borde göra det befinner sig, antingen harvandes i fotbollens bakgård eller för en tillintetsägande tillvaro i högsta serien!
Hammarby Bandy förtjänar att vi, publiken kommer till Zinkensdamm i vinter, de är alldeles för bra för att ignoreras av det stora flertalet grönvita själar! Dom förtjänar bortaföljen och slutsålda matcher mer än något annat lag inom föreningen Hammarby!

Bild

Jag kan lova er att om ni ger bandyn en ärlig chans, så kommer ni också stå där på Zinken med ”Klasse”, ”syrran” och mig och alla trevliga människor vi lärt känna genom bandyn och känna det vi känner inför Hammarby Bandy!

…en oerhörd j*vla stolthet!

Eder ödmjuke skribent BAJEN ÄLTA NR 8 / Roger Eriksson

http://www.barabajen.se/forums/topic/ny ... post-33850
Senast redigerad av Roger Älta 23:32:30, 22-11-2017, redigerad totalt 8 gånger.

Bättre att se en möjlighet i varje svårighet, än en svårighet i varje möjlighet!
Det kan aldrig gå mer än åt helvete!
...och det är aldrig "bara"!
2 kommentarer Visad 374 gånger
Kommentarer

RE: ...detta handlar om Hammarby bandy VS Hammarby fotboll!

Permanentlänkav magirus 09:11:44, 21-10-2017

Detta var engagemang på högsta nivå!! :buga:

Kämpa på! :thummar:
Pirat, en buse i skogen
Användarvisningsbild
magirus
Fler än 500 inlägg
 
Inlägg: 16065
Blev medlem: 11:18:00, 21-08-2012
Ort: Magirusland, Norra Jämtlands Pärla
Blogg: Visa blogg (0)

Re: ...detta handlar om Hammarby bandy VS Hammarby fotboll!

Permanentlänkav Roger Älta 23:44:09, 22-10-2017

Stort tack för den enda kommentaren..
Mr M är pålitlig! :shake_hands: :buga:

Jodå... nog är det engagemang alltid! Mitt är det i a f inget fel på, då jag brinner för Hammarby och då främst bandylaget!!
Har sponsrat både herr och damlaget i några år...inga större summor, men det känns bra inombords att kunna bidra med något till en verksamhet som har svårt med stora sponsorer, då sporten inte är direkt jättestor!!
Problemet i Stockholm är att det finns tre stora klubbar och en j*vla massa mindre klubbar i en massa olika sporter som skall "kivas" om samma sponsorer! På landsorten är det lättare, då vanligtvis hela bygden sluter upp runt troligtvis det enda laget i sporten!

Det är några som "lånat" mina rader och lagt upp på Hammarby Bandys hemsida och på "Fejan"...
Det är inspirerande och roliga att min text gillades av såväl spelare, som supportrar!
Tack för kommentaren, Mr M :grin:

....och tack för ingenting, ni som gav fan i att kommentera! :skratta3: :skratta3: :skratta3:
Senast redigerad av Roger Älta 23:48:07, 22-10-2017, redigerad totalt 1 gång.
Bättre att se en möjlighet i varje svårighet, än en svårighet i varje möjlighet!
Det kan aldrig gå mer än åt helvete!
...och det är aldrig "bara"!
USER_AVATAR
Roger Älta
Fler än 500 inlägg
 
Inlägg: 1943
Blev medlem: 10:50:49, 21-12-2014
Ort: BAJENLAND
Blogg: Visa blogg (155)

Vilka är online

Medlemmar online: 161A, 60+, Alvarsson, anders holmström, Baidu [Spider], Belgen garasjen, Bing [Bot], Christian.Sundström, d557017, dea, delta53, Erik_k_87, fff, findusthecat82, Google [Bot], Google Adsense [Bot], Gren_65, H.Andersson, Hampe, hazze, Isskies, johanssonmartin1, Jordvändaren, JPEG, Kimmo Kotta, konso1985, Lars_karlsson, Majestic-12 [Bot], MF 152, Mikkel, MSN [Bot], NIAX, Nickebonne, Per Jansson, robin, Roine.e, SC252, sid128, skogsgurra, Skylark Cab, spillolja, svedala turbo, Tegian, Tinwhistlemaniac, tracker, traktor olle, vespen23, VPU1BA Trading AB

Älmeboda Maskinservice

Olssons i Ellös

OilQuick

TK Traktordelar

Hammars verkstad AB

D&E Bearings AB

http://www.RESERVdelar24.SE

Bildelar24.com

Briggsparts

Klaravik

Crazyride

Ygsbostudios

Kilremslagret

Bra Verktyg

Rotec

Lunna Teknik

https://www.AUTOdoc.SE

SSL Certificates