Maskinistens Twitter-flöde  Stöd Maskinisten via Patreon  Maskinistens nätverk - information på svenska  Maskinistens nätverk - information på finska  Maskinistens nätverk - information på norska  Maskinistens nätverk - information på danska  Maskinistens nätverk - information på isländska
Forumindex

ForumindexForumindexMaskin-databasFotoalbumKalender-informationKöp & SäljDownloadsLexikonKontaktregisterEfterlysningar

Åkerman-register
Visa forum för mobila enheter

Ha en bra dag!

chajo188
Fler än 1 inlägg
 
Inlägg: 8
Blev medlem: 11:25:55, 13-04-2012
Blogg: Visa blogg (1)
Archives
- oktober 2019
Renovering av BM36
   23:41:47, 31-10-2019

Sök i bloggarna

Renovering av BM36

Permanentlänkav chajo188 23:41:47, 31-10-2019

Hej kära Maskinister,

Då har det blivit dags för min första projekttråd, en genomgång av en BM36a. Jag har varit medlem på maskinisten länge och nu blir det min tur att bidra till detta fantastiska forum.

Jag, min bror och far har alltså investerat i en gammal BM36. Tanken är att först och främst få igång traktorn men sedan allt eftersom få igång diverse funktioner. Målbilden är att allt ska fungera men vi kommer behålla patinan som det har anskaffat sig under sin livstid. Användningsområdet är ännu ej definierat men med sången som den 3-cylindriga motorn ger på tomgång är det inte mig emot att den endast får stå och tugga som prydnadsmaskin.

Var och hämtade skönheten häromdagen vilken ,efter vad jag har förstått, har tillbringat de senaste decennierna utomhus. Enligt förra ägaren har den iallafall varit startad så gott som varje år så vi får väl se om den vill komma igång.
Bild

Då det var minst sagt grov punktering, kunde slänga in en hatt genom bakdäcket, fick det bli lastväxlare för att få hem klenoden. Väl på plats på gårdsplanen kliade det lite för mycket i fingrarna så fick bli en grovtvätt i mörkret, bifogar lite bilder. Bild
Bild
Bild
Bild

Kommer med mer uppdateringar imorgon, har bland annat hittat några "nya" däck som ska bärgas hem och sen få in den i garaget så inte lacken förstörs ;)

Då jag normalt bor ca 40 mil från mina föräldrar där traktorn kommer befinna sig kommer uppdateringarna komma lite stötvis men hoppas inte det påverkar er läsvilja.

Trevlig kväll!
Charlie

0 kommentarer Visad 282 gånger

Vilka är online

Medlemmar online: arnold torparn, Bing [Bot], Brasse72, DennisCA, ELVE99, EssbergsTeknik, Google [Bot], Google Adsense [Bot], Jac, johaniskogen, Johnny Thorgren, jpd, Laja, LantTob, Lars-Olle.Davidsson, Lars_karlsson, pasim, Tryde månskenBA Trading AB

Älmeboda Maskinservice

Olssons i Ellös

OilQuick

TK Traktordelar

Briggsparts

Klaravik

Crazyride

Ygsbostudios

Bra Verktyg

Dillon Welding

Motrab

Alftaprodukter

Engcon