Maskinistens Twitter-flöde  Stöd Maskinisten via Patreon  Maskinistens nätverk - information på svenska  Maskinistens nätverk - information på finska  Maskinistens nätverk - information på norska  Maskinistens nätverk - information på danska  Maskinistens nätverk - information på isländska
Forumindex

ForumindexForumindexMaskin-databasFotoalbumKalender-informationKöp & SäljDownloadsLexikonKontaktregisterCrimedatbase

Åkerman-register
Visa forum för mobila enheter

ForumindexDiverseSnick Snack

Smörgåstårta.. fyllning...

43 inlägg • Sida 2 av 3
Hit hör allt som ej passar in i något av de andra forumen ...

Molnia (trådstartaren)

#16 » 20:26:40, 03-09-2014
  • Överför markerat ord till lexikonet

recept... ja sånt är jag så dålig på, mina rätter blir alla experiment.
men av denna bild att döma så började jag med krabbstick,romsås, förmodligen crème fraiche, riven ost och purjolök. minns att jag glömde räkorna i denna. hmm just det nästa lager hade jag makrill söndersmulat, kanske hade jag rödlök med där också...
krabbstick-romsås röran hade jag uppe i mitten som garnering också. citroner på sidorna, purjolök under salladsbladen ser jag.. ja tyvärr kommer jag inte ihåg mer av vad som var i. :screwy:
Bild
Användarvisningsbild
Molnia
Fler än 500 inlägg
 
Blev medlem: 03:00:09, 06-02-2011
Ort: Syskongården finns i östra småland, bor numera i Närke
Sverige
Maskintyp: Traktor



Bengt Erik Eriksson

#17 » 20:58:48, 03-09-2014
  • Överför markerat ord till lexikonet

Just så. Mat är konst och recept är bara rekomendationer!
Utan lantbruk blir du naken, hungrig och nykter.

"Erfarenhet är den hårdaste läraren. Den ger dej provet först och lektionen efteråt" Oscar Wilde

2 personer gillar det här inlägget.
Användarvisningsbild
Bengt Erik Eriksson
Fler än 500 inlägg
 
Blev medlem: 19:41:22, 31-10-2008
Ort: Gotland
Sverige
Maskintyp: Traktor
Maskin: AVANT 218 -11
MF 575-77
Farmall M -52 konverterad till perkinspuffra.
Zetor 3011 -63
Zetor 5511-71
Famall EMD50-54
Bm Volvo LM 640-69

Ulf

#18 » 10:03:54, 04-09-2014
  • Överför markerat ord till lexikonet

Finstrimlat, rökt kött brukar funka om man blandar det med gräddfil, majonäs och färskriven pepparrot. Gärna på ett tunnbröd!
Men borde även funka bra i smörgåstårta. Speciellt om köttet har en kraftig röksmak.

På tal om tunnbröd, för några år sedan så hörde jag talas om en smörgåstårta med surströmming i. Tror det var småbitar av strömmingen och finhackad lök uppblandad med gräddfil. Vad det var för annat jox med minns jag inte.
Till surströmming passar det ju bra med lök och gräddfil, även tomat är gott till!
Kommer du med problem, eller är du en del av det?
Användarvisningsbild
Ulf
Fler än 500 inlägg
 
Blev medlem: 16:04:18, 05-03-2004
Ort: Kil
Maskintyp: Traktor
Maskin: Nuffield 460 -61

Holger

#19 » 10:15:32, 04-09-2014
  • Överför markerat ord till lexikonet

J#klar vad hungrig jag blev nu!
Användarvisningsbild
Holger
Webmaster
Webmaster
 
Blev medlem: 10:54:48, 12-10-2003
Ort: Hannover
Sverige
Maskintyp: Hjullastare
Maskin: Test

Tjocksmocksjocke

#20 » 17:07:10, 15-11-2014
  • Överför markerat ord till lexikonet

Gammal tråd nu, men jag kan inte låta bli att svara ändå. Jag skulle faktiskt testa med ägg ihop med det rökta köttet trots att du skrev att du inte ville ha det.

Koka ägg, mosa dem rör ihop med det rökta köttet som då bör vara rivet i småbitar, lite rödlök i små strimlor. Mosa ihop med 50-50 lättmajonäs och creme fraische.

Jag gör ibland smörgåstårta och då på franskbröd som kanterna skärs bort på, sedan lägger man dem tätt tills lagom storlek uppnås. Första lagret är Som jag skrev ovan, fast med stekt bacon (små små bitar), andra lagret tonfisk (den i vatten) och majonäs ihoprört, tredje lagret ihoprörd bredbar leverpastej och majonäs/Creme fraische. Sedan bröd som smöras med majonäs Creme Fraische, ost,rullad skinka lite klippt sallad, dill, persilja eller annat som ser trevligt ut.

Ruskigt god blir den, och folk brukar berömma ägg/bacomlagret då det inte är vanligt i smörgåstårta. Jag tror ditt rökta kött skulle bli jättebra så.

// Matvraket :)

Tillägg: Naturligtvis bör den stå minst 6-8h för att "blöta upp sig" innan man äter den, gärna ett helt dygn.
Hur kan vägen vara så här dålig? Den var ju utmärkt på kartan...

1 person gillar det här inlägget.
Användarvisningsbild
Tjocksmocksjocke
Fler än 500 inlägg
 
Blev medlem: 08:07:47, 11-07-2012
Ort: Västra Götaland
Sverige
Maskintyp: Traktor

Molnia (trådstartaren)

#21 » 22:03:12, 15-11-2014
  • Överför markerat ord till lexikonet

inte dumma tankar jocke, tack för det
Användarvisningsbild
Molnia
Fler än 500 inlägg
 
Blev medlem: 03:00:09, 06-02-2011
Ort: Syskongården finns i östra småland, bor numera i Närke
Sverige
Maskintyp: Traktor

Molnia (trådstartaren)

#22 » 21:14:56, 13-03-2016
  • Överför markerat ord till lexikonet

blev ett försök idag igen. kändes som denna var ett steg framåt. inte bara smakmässigt utan mer teknik, ordentligt saftig och så.
gjorde den i går kväll och åt idag.
började med att stryka på romsås på första bröden, på romsåsen la jag sedan en fyllning med mosade ägg, majonnäs, dillkrydda, crème fraiche,mm
fyllning nr2 var romsås, söndersmulad varmrökt lax, majonnäs, crème fraiche, gräslök,mm.
lager 3 var en "crème fraiche baserad sås" lite tomatpuré, citronsaft, lite sötsur sås, små bitar äpple och finhackad rödlök.
På toppen strök jag med en fyllning av majoritet majonnäs, men även crème fraiche, dill, citronsaft
garnerade med strimlor av gurka, ägg, halvor av vindruvor och tomater och räkor.
När jag gjorde fyllningarna så tillsatte jag vispgrädde ifall fyllningen var för fast, för att få en lite saftigare tårta. tror det var en viktig detalj, för landgångsbröden kändes inte så färska.


Bild
Bild

6 personer gillar det här inlägget.
Användarvisningsbild
Molnia
Fler än 500 inlägg
 
Blev medlem: 03:00:09, 06-02-2011
Ort: Syskongården finns i östra småland, bor numera i Närke
Sverige
Maskintyp: Traktor

pluton

#23 » 21:24:14, 13-03-2016
  • Överför markerat ord till lexikonet

Oj oj oj. Det där ser riktigt gott ut.
Du har ställt tårtan direkt på fatet vilket är bra. Ibland ser man att folk envisas med att ha aluminiumfolie i botten vilket resulterar i att små bitar folie skrapas upp till varje bit man tar. Hur tänkte de där?

2 personer gillar det här inlägget.
Användarvisningsbild
pluton
Fler än 500 inlägg
 
Blev medlem: 01:06:42, 24-02-2014
Ort: Västra Småland
Maskintyp: Baklastare
Maskin: LM 222
BM 400
BM 35/36
Nuffield 10/42
TGB 11
Div annat

Blom 1

#24 » 21:32:50, 13-03-2016
  • Överför markerat ord till lexikonet

Gjorde denna till min födelsedag
Bild
Det ä ju så gott :thummar:

5 personer gillar det här inlägget.
Användarvisningsbild
Blom 1
Fler än 500 inlägg
 
Blev medlem: 13:06:45, 25-03-2008
Ort: Småland, höglandet
Sverige
Maskintyp: Grävmaskin (hjulburen)

Molnia (trådstartaren)

#25 » 21:50:52, 13-03-2016
  • Överför markerat ord till lexikonet

den där ser ju riktigt smarrig ut, blom!
vad har du haft i den?
Användarvisningsbild
Molnia
Fler än 500 inlägg
 
Blev medlem: 03:00:09, 06-02-2011
Ort: Syskongården finns i östra småland, bor numera i Närke
Sverige
Maskintyp: Traktor

Blom 1

#26 » 22:03:24, 13-03-2016
  • Överför markerat ord till lexikonet

3 lager höne kaka,
1 a lagret makrill I tomatsås,
2 a lagret, blandning av 3 mosade kokta ägg, majonnäs, en burk tonfisk i vatten, dill, 1 gul lök, lite chilisås, salt peppar, mängd majo, så de blir som en smet.
Översta lagret, skivade ägg i botten, 1 kilo hand skalade räkor, skagen röra potatissallad, och lite garnering.
Översta lagret brukar jag ändra beroende på vem som kommer, kompisens tjej äter inte kött, då är denna kanon bara fisk :thummar:
Brukar vara ca 7 portioner....

2 personer gillar det här inlägget.
Användarvisningsbild
Blom 1
Fler än 500 inlägg
 
Blev medlem: 13:06:45, 25-03-2008
Ort: Småland, höglandet
Sverige
Maskintyp: Grävmaskin (hjulburen)

161A

#27 » 22:08:02, 13-03-2016
  • Överför markerat ord till lexikonet

Vispad creme fraiche med riven pepparrot till rökt kött

2 personer gillar det här inlägget.
Användarvisningsbild
161A
Fler än 500 inlägg
 
Blev medlem: 09:01:30, 05-05-2011
Ort: Skåne
Sverige
Maskintyp: Ej angivet
Maskin: Valmet 8350, CAT it14G, 2 x Mattsson 161A , Bigab 20-24, John deere 1445, Jungheinrich, wintersteiger, volvo EC35, John Deere 332, Ford 3000, MF 135, Ford Dexta, Volvo T25, Weel Horse

Molnia (trådstartaren)

#28 » 22:31:43, 13-03-2016
  • Överför markerat ord till lexikonet

tackar!, ja potatissallad har jag inte tänkt på, men det har du rätt i , rätta konsistensen och en smakbrytare mot det andra. Är det det som är klickarna på toppen?
Användarvisningsbild
Molnia
Fler än 500 inlägg
 
Blev medlem: 03:00:09, 06-02-2011
Ort: Syskongården finns i östra småland, bor numera i Närke
Sverige
Maskintyp: Traktor

Blom 1

#29 » 23:00:23, 13-03-2016
  • Överför markerat ord till lexikonet

Varannan potatissallad och skagen fel ishavsröra var de :bira:

1 person gillar det här inlägget.
Användarvisningsbild
Blom 1
Fler än 500 inlägg
 
Blev medlem: 13:06:45, 25-03-2008
Ort: Småland, höglandet
Sverige
Maskintyp: Grävmaskin (hjulburen)

Bengt Erik Eriksson

#30 » 00:03:08, 14-03-2016
  • Överför markerat ord till lexikonet

Molnia... jag kommer och hälsar på :vissla:
Utan lantbruk blir du naken, hungrig och nykter.

"Erfarenhet är den hårdaste läraren. Den ger dej provet först och lektionen efteråt" Oscar Wilde
Användarvisningsbild
Bengt Erik Eriksson
Fler än 500 inlägg
 
Blev medlem: 19:41:22, 31-10-2008
Ort: Gotland
Sverige
Maskintyp: Traktor
Maskin: AVANT 218 -11
MF 575-77
Farmall M -52 konverterad till perkinspuffra.
Zetor 3011 -63
Zetor 5511-71
Famall EMD50-54
Bm Volvo LM 640-69


Återgå till Snick Snack

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Skylark Cab och 6 gäster



Älmeboda Maskinservice

OilQuick

TK Traktordelar

Klaravik

Crazyride

Bra Verktyg

Motrab

Engcon

Scandcut

Astrak

Olsson Parts

Nya och begagnade
truckar på vstruck.se