ÄlgbiffarÄlgfärs 1 kg
Blandfärs 1 kg
Lök 2 st
Ägg 5 st
Köttbuljongtärningar 2 st
Salt 2 teskedar
Ströbröd 2 dl
Smör
Vatten 2 dl
Peppar ca 1 msk nymald svartpeppar
Blanda ströbröd, vatten och ägg noga i en bunke. Låt stå 5 minuter.
Hacka köttbuljongtärningarna noga.
Finhacka lökarna noga.
Stek upp den hackade löken.
Blanda först nu allt enligt ovan i en stor bunke, gärna med elvisp.
Blöt fingrarna med kallvatten. Forma smeten i snöbollstora bollar.
Lägg bollarna i medelhet stekpanna, med steksmör i.
Platta ut till typ hamburgare.
Vänd flera gånger under ca 10 minuter.
När bullarna blivit mörkbruna, då 72 grader innetemp, är de klara för att kokas.
Koka ur stekpannorna o och häll ev på vatten. Koka minst en halvtimme.
Serveras med potatis o vitlöksås och lingonsylt till pilsner.