Maskinistens Twitter-flöde  Stöd Maskinisten via Patreon  Maskinistens nätverk - information på svenska  Maskinistens nätverk - information på finska  Maskinistens nätverk - information på norska  Maskinistens nätverk - information på danska  Maskinistens nätverk - information på isländska
Forumindex

ForumindexForumindexMaskin-databasFotoalbumKalender-informationKöp & SäljDownloadsLexikonKontaktregisterCrimedatbase

Åkerman-register
Visa forum för mobila enheter

ForumindexDiverseSnick Snack

Matlagningstråden

3 inlägg • Sida 1 av 1
Hit hör allt som ej passar in i något av de andra forumen ...

Volvot24 (trådstartaren)

#1 » 10:22:36, 08-03-2019
  • Överför markerat ord till lexikonet

Matlaging, recept mm

- Drar igång en tråd om just matlagning.
Alltså hur man fixar käket.

- Bra om ni som skriver inlägg fixar en Rubrik med Fet Stil (B i listen ovan), så blir det lättsökt och ordning. Som en receptbok.

:eat: :eat: :eat: :eat: :eat:
Senast redigerad av Volvot24 10:51:00, 08-03-2019, redigerad totalt 2 gånger.
Det går upp, det går ned, på havet... :klia:
Användarvisningsbild
Volvot24
Fler än 500 inlägg
 
Blev medlem: 06:42:58, 29-08-2013
Ort: Torsby Värmland
Sverige
Maskintyp: Traktor
Maskin: Volvo T24, Polaris Widetrak



Volvot24 (trådstartaren)

#2 » 10:33:03, 08-03-2019
  • Överför markerat ord till lexikonet

Ugnsstekt Fläsk typ Tjälknöl

Fryst rimmad fläskbit läggs in i vilken stekugn som helst med temp 80 - 90 grader.

När den börjar tina, så skär jag bort svålen.
Gnider in med honung och svartpeppar.

Efter en halv dag, sticker jag in en stektermometer på tjockaste stället.
Vänder någon gång under dagen.

Klart när tempen visar minst 73 grader. Viktigt med griskött, då det kan innehålla trikiner.

F ö går det med vilket kött som helst. Älgkött t ex färdigt vid 67 grader (inga trikiner).

Bild

Bild

Bild

Rätt ugnsvärme...

Bild

71 grader, dags att ta ut å lägga i folie. Tempen i mitten av köttet stiger till 73 grader.

Bild

Bild
Senast redigerad av Volvot24 21:29:01, 08-03-2019, redigerad totalt 2 gånger.
Det går upp, det går ned, på havet... :klia:

4 personer gillar det här inlägget.
Användarvisningsbild
Volvot24
Fler än 500 inlägg
 
Blev medlem: 06:42:58, 29-08-2013
Ort: Torsby Värmland
Sverige
Maskintyp: Traktor
Maskin: Volvo T24, Polaris Widetrak

Volvot24 (trådstartaren)

#3 » 20:37:52, 08-03-2019
  • Överför markerat ord till lexikonet

Älgbiffar

Älgfärs 1 kg
Blandfärs 1 kg
Lök 2 st
Ägg 5 st
Köttbuljongtärningar 2 st
Salt 2 teskedar
Ströbröd 2 dl
Smör
Vatten 2 dl
Peppar ca 1 msk nymald svartpeppar

Blanda ströbröd, vatten och ägg noga i en bunke. Låt stå 5 minuter.
Hacka köttbuljongtärningarna noga.
Finhacka lökarna noga.
Stek upp den hackade löken.

Blanda först nu allt enligt ovan i en stor bunke, gärna med elvisp.

Blöt fingrarna med kallvatten. Forma smeten i snöbollstora bollar.
Lägg bollarna i medelhet stekpanna, med steksmör i.
Platta ut till typ hamburgare.

Vänd flera gånger under ca 10 minuter.
När bullarna blivit mörkbruna, då 72 grader innetemp, är de klara för att kokas.

Koka ur stekpannorna o och häll ev på vatten. Koka minst en halvtimme.

Serveras med potatis o vitlöksås och lingonsylt till pilsner.


Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Det går upp, det går ned, på havet... :klia:

1 person gillar det här inlägget.
Användarvisningsbild
Volvot24
Fler än 500 inlägg
 
Blev medlem: 06:42:58, 29-08-2013
Ort: Torsby Värmland
Sverige
Maskintyp: Traktor
Maskin: Volvo T24, Polaris Widetrak


Återgå till Snick Snack

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: robson och 6 gäster



Älmeboda Maskinservice

OilQuick

TK Traktordelar

Klaravik

Crazyride

Bra Verktyg

Motrab

Engcon

Scandcut

Astrak

Olsson Parts

Nya och begagnade
truckar på vstruck.se