Svart skrev:Det kanske blir lättare att ta ur degarna ur lådan efter jäsning om du lägger dem på insidan av locket? Locket upponer på bänken, på med en tunn skärbräda så det blir plant om det behövs och sen lådan ovanpå som
lock, då slipper du gräva upp degen ur lådan sen.
Fast det kanske inte var ett problem egentligen, jag bara kom att tänka på det
Lådan är för hög och tar förmycket plats i kylen.
Just nu är det inget problem eftersom jag har "partykylskåpet" tillgängligt.
Så en låg låda med lock alternativt ett gäng skålar med lock så man har 1 degklump i var skål.
Det enklaste sättet och det minst kladdiga är att.
Jäsa dom,
Frysa dom
hantera dom efter 2 timmars när de ligger för tinning.
När de är frysta så är de lätta att plocka ur jäslådan, man kan lägga en "hel massa degklumpar" i en jäslåda i frysen.
Men tanken med tråden är att hjälpa någon nybörjare någorlunda i rätt
riktning Hur man löser "delproblemen" är ju upp till var och en. Själv vill jag inte ha vitlökssmak på alla pizzor så vitlök i tomatsåsen går bort (för mig)
Det jag vill visa med tråden är:
Jag tycker det är "bättre" att jäsa i ett kylskåp under natten. Degen blir mycket lättare att hantera under pizzabaket. Samma recept men mindre jäst.
Jag märker inget praktiskt/smakmässigt mellan mjölsorterna, jag använder "vetemjöl". Om det är "extra", "special" "tipo 00" gör för mig ingen skillnad.
Tomatsås kan köras av vilken tomat som helst. Välj den som är billigast i början, justera med mixerstav om behov finnes.
Tempen på ugnen skall vara hög. Troligen är högre bättre än lägre. Samt att jag har gett lite tempförslag.
Mjölet verkar ge brända pizzor, så håll koll på mängden "löst" mjöl innan gräddning.
Gör man pizzor på ugnsplåt så kan man gärna ha osten överst, grejar man med pizzaspade så åker osten av och ger svarta inbränning i ugnen. Där är det enklare om den ligger "underst".
Jag har ju insett att "mjölsorter till pizza" är lika hett som "vilken motorolja till en BMW" men alla dom diskussionerna ställer jag mig utanför.
Jag behöver få ordning på grunder och kunna göra "runda" pizzor "var gång"
Så några exakta råd varken kan jag eller vill jag ge.
Nybörjare på grävning. Satt 80 timmar i en Kubota kx151 innan jag köpte min första grävare september 2016.