Maskinistens Twitter-flöde  Stöd Maskinisten via Patreon  Maskinistens nätverk - information på svenska  Maskinistens nätverk - information på finska  Maskinistens nätverk - information på norska  Maskinistens nätverk - information på danska  Maskinistens nätverk - information på isländska
Forumindex

ForumindexForumindexMaskin-databasFotoalbumKalender-informationKöp & SäljDownloadsLexikonKontaktregisterEfterlysningarShop

Åkerman-register
Visa forum för mobila enheter

Kolla upp våra kategorier Annonstips och Avyttringar!

ForumindexDiverseFöretag/EntreprenaderErbjuder jobb

Bysmed, maskinreparatör sökes

151 inlägg • Sida 11 av 11
Har du en ledig plats och behöver du kompetent fackpersonal? Lägg upp din söktext här!

SK Racing

#151 » 11:07:28, 22-08-2019
  • Överför markerat ord till lexikonet

Skummat igenom tråden lite, ja hitta någon allt i allo idag är nog svårt, bakgrunden till det är ju att idag är ju allt dragit till sin spets, allt o alla ska ju ha "specialistkompetens" där och då försvinner ju allt i allo nissen.
Ska en jobba idag så ska en ju ha olika bevis o ackrediteringar upp över öronen, samt hela alfabetet på körkortet, vad du sen verkligen kan verkar spela mindre roll, bara en är behörig.

Nästa grej är ju idag ska ju någon göra sakerna åt en, en ska ju inte göra något själv längre, idag är det ju firmor som åker runt och putsa fönster, städa, klipper gräs/buskar, kommer hem o monterar dragkrok på plats osv osv, allt detta sänder ju ut signaler till barnen/ungdomar att du ska ligga på soffan o pilla på luren o låta saker utföras åt en, om det sen beror på att folk inte kan eller vill göra saker själva längre låter jag vara osagt, eller om en bara vill visa att en har råd o hyra in hjälp.

Så ja, som någon skrev i tråden, det är idag svårt o hitta någon som vill skita ner sig o värre kommer det o bli.

Sen har ju arbetsgivarna i många fall en egen skuld i det( menar ej trådskaparen i detta fallet), när jag var arbetssökande så gick en ju på AF och det anordnades studiebesök, träffar osv med tilltänkta arbetsgivare, i många fall var arbetsmiljön så dålig så en gick ut omg från arbetsplatsen, rök, damm och allmänt kaos var anledningen, fikarum osv såg ut som, ja en gödselspridare otvättad hade jag hellre ätit mina måltider i, när då barnen till dom som jobbar på liknande ställen besöker sina päron på jobbet så väljer dom säkert annan inriktning i sina arbetsliv. Därtill obefintligt ledarskap och styrning på många arbetsplatser idag.

När det gäller AF sitter dom i en väldigt jobbig sits, uppgifter jag sett/läst så är ca 75% av inskrivna för sjuka för att klara att jobba, men vägras sjukpenning alt sjukersättning av FK, analfabeter, kan inte prata så en begriper , alt div dagdrömmare som vill bli you tubers. ca 25% är "normala" som anmäler sig och går på några möten o som inom 1-6 månader har nytt jobb, oftast helt på egen hand.

Ska en skriva något om pendling så är väl det värsta kostnaden, vet en hel del som sökt jobb närmre sitt boende o gått ner i lön, men ändå haft lika eller mer i plånboken pga besparingen av minskade avstånd till o från jobbet, vissa arbetsgivare har tror jag kringgått detta genom att personalen utgår hemifrån och då kan ha firmabil hemma utan förmånsvärde o mög.

Flytta, ja ofta är en ju två vuxna och något barn, har hus som ska säljas, sen köpas ett nytt, flytta och sen ska ju den andra vuxna skaffa ett jobb, skola, dagis på nya orten, mmm, ja jag vet inte, känns ju lagom kul kanske, sen efter 6-24 månader så är det dax igen, ja det känns ju inte genomtänkt riktigt.
Känsliga människor kör med miljömotor, riktiga män kör påskruvad BM.
Ärligheten sårar och kränker dig, vad gör då lögnen?
Tekniker fyller på mjölkpulver i kaffeautomaten, Mekaniker river ner och monterar ihop en motor.
Betalar du i jordnötter,får du apor.

3 personer gillar det här inlägget.
Användarvisningsbild
SK Racing
Fler än 500 inlägg
 
Blev medlem: 19:23:26, 28-11-2012
Ort: Karlskrona
Sverige
Maskintyp: Ej angivet
Maskin: Har kört:
Volvo BM: 35/36, 320, 400, 350, 500, 650, 700, 800, 814.
Valmet/Valtra: 604, 805, 755, 6550, T162, A75.
IH: 956-XL
Tröska: Volvo BM 830.
Lastmaskin Volvo BM: 218, 621, 640, 641, 4200. JCB 216 B.
Traktorgrävare: JCB 3D II.
+ Provkört mycket annat smått o gott från minigrävare till lastbil :)

GLIDLAGER - LEDLAGER - BUSSNINGAR - KULLAGER - RULLAGER - TÄTNINGAR - LÄNKHUVUDEN
www.debearings.seÅtergå till Erbjuder jobb

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gästBA Trading AB

Trucking

Älmeboda Maskinservice

trailerbeg

OilQuick

Alftaprodukter

TK Traktordelar

Hammars verkstad AB

D&E Bearings AB

http://www.RESERVdelar24.SE

Bildelar24.com

Briggsparts

Klaravik

Beck Maskin

Crazyride

Ygsbostudios

Kilremslagret

Bra Verktyg

UniCarriers

Rotec

Lunna Teknik

https://www.AUTOdoc.SE

SSL Certificates