Sida 1 av 1

ramp eller nätläm till släpkärran?

InläggPostat: 12:47:29, 22-12-2018
av Yrrol
Ska köpa mig en färdig galler-släpkärra som jag ska köra till stor del köra trädgårdsris, åkgräsklippare, cross och massa skräp med.

Men så väger jag lite mellan om det är värt 5000kr extra för en nätläm för att slippa ramper när man ska ha av och på saker med hjul.

Visade sig att Fogelstas nätläm bara bär 200kg. Det bör ju bära det mesta egentligen. Men tycker ändå det lät lite gränsfall klent.
Funderar på göra egen nätläm av kraftigare material, men anar att gångjärnen är den svaga punkten i sådan lösning jämfört mot ramper som ligger ovanpå flaket.

Tänkte höra med er hur ni hade resonerat.
Ni vill ha en stark lösning som inte blir bekymmer eller är onödigt otympligt, vad hade ni valt då?


(Jag har prövat att tippa flaket, och det går ju smidigt att köra upp utan ramp då, men tycker det blir bökigt när man ska stanna samt lämna fordonet (speciellt de saker utan broms) man lastar för sedan stiga ner och räta ut flaket.)

Re: ramp eller nätläm till släpkärran?

InläggPostat: 12:53:21, 22-12-2018
av LeifAndersson
Det ena utesluter inte det andra! Till den sysslan säljer vi nätlämmar och ramp bak! Då funkar det och man behöver inte tänka sig för när något ska lastas. Prisskillnaden blir inte speciellt stor om du beställer den så som ny!