JAg har funderat kring radiusen på de lånade stålen, enligt det jag läst är den vanligaste radiusen och den som rekommenderas för nybörjare 60mm, även 20 och 40mm finns när man vill skrapa ännu finare och bara plocka av de höga punkterna på en nästan färdig skrapad yta. Jag mätte ett av stålen och det är förmodligen större än 120mm. Det krävs nog exceptionell muskelkontroll för att träffa på mitten med denna radie och inte kanterna som det gör för mig. Men jag vill inte gå och modifiera nån annans stål så detta gör det bara mera viktigt för mig att fixa min egen.
Originalets URL: https://c1.staticflickr.com/5/4858/45216356895_c9d20f38b9_c.jpg
Jag har märkt då jag läst diskussionerna på nätet att det har funnits två sorts läger kring radiusen, vissa har menat den ska vara rak eller nästan helt rak. Men denna synpunkt verkar ha förlorat nån gång i historien och alla jag sett som nu håller på med skavning förespråkar dessa radiuser, 20, 40, 60, 90, 120 och 140. Jag undrar om de största är tänkta för maskinellt skrapande och grovavverkning.