LeifAndersson skrev:Visst är det så, men upplever konsumenten att "det där billiga" köttet är så mycket godare när han tillagar det. Då kan vi lika bra kasta in handduken om inte "husbehovskocken" kan tillaga produkten utan specialkunskaper.
Handlar nog inte om några "specialkunskaper" för att få till det, mer lite gammeldags hushållningskunskap! Se på de g:a husmödrarna (du borde vara i den åldern Leif...
) de kunde ta till vara på ALLA delar från djuren och göra det bästa utifrån varje del.
Idag framhävs det endast ett par olika köttdetaljer i butikerna och allt ska göras utifrån dessa då aut. lite "halvdyra" bitar, oavs om det är lämpligt eller inte till den tilltänkta maträtten. Därför behöver det totala "köttkontot" inte alls bli dyrare (sett över tex en månadsperiod) om man istället väljer att köpa sitt kött hos någon slaktare, som har det som efterfrågas.
Vinsten blir istället bättre kött till samma pris, då slaktaren säkert läger ner mer möda i att få kvalite än vad de stora matjättarna gör.
Och som vanligt: -Utan kunskap (och intresse) så blir man lätt lurad, för det finns MÅNGA som vill ha ens pengar..
Erfarenhet är inget som går att köpa, det måste man slita hårt och länge för att få tillgång till!
Inte dött, -bara tröttnat och slutat att skriva på forumet...