Michael Meier skrev:Om övertryck får vätskan att "koka" vid högre temp torde undertryck få den att koka tidigare?
märkte du av nåt sådant?
Det var den effekten jag var ute efter, men det fungerade bara en gång. Troligen behöver det vara cirkulation och värmning med lite bättre ordning om det ska vara värt något med undertryck. Vattnet försvann ju inte med någon ordning av enbart kraftig upphettning, inte heller av enbart undertryck..
Michael Meier skrev:Turbodiesel skrev: .... är fortfarande sur på mig själv som inte kollade bottenavtappningen innan igångkörning ....
välkommen till den glömska sidan av
av vaddå ?
Jadu, vad det nu var har jag glömt
Men jag ger mig f#n på att pumpskrället fick sig en omgång av det här, det är klart ofördelaktigt.
Här är i alla fall resultatet, den vänstra är obehandlad
olja, i mitten värmd och luftad med hyfsat torr
luft. Till höger även filtrerad med cirkulatin genom ett begagnat (2 mikron ska det tydligen hålla, osäkert om det är absolut eller nominellt) såsfilter, det motsvarar 20 000 ångström. Så särskilt tight är det ju inte. Inte om man kollar med riktigt små ögon