De fleste sveisene er utenpå liggende
kil sveiser ,og det spiller ingen rolle hvordan det ser ut inni bare det blir tett og helst blankt og tålig glatt. Alle ender lukkes med lokk til slutt, da det er til stativer som kveiler med pølser skal henge på under røking. Og stativene stimes og desinfiseres etter hver gangs bruk. Opprinnelig ble det regnet med migsveising men det ble så mye ekstra arbeid med pussing og glatting av sprut og perler , gjerne på steder som en ikke kunne komme til i eftertid. Da ble det bestemt at
tig var tingen, men for min del økte det tids bruken på selve sveisingen minst tre ganger da det er små men mange sveiser pr
ramme og to og to skal sveises i sammen med skrå
stag så de kan kjøres inn i hverandre som handlevogner når de lagres. Jeg er jo ikke helt arbeidsfør og har vel litt lavt tempo ,men bruker 4 til 5
timer på en
vogn om alt klaffer. Noen ganger må det varmes noen punkter for å utvide eller krympe skråsagene litt ,da jeg har en stang som er mal på maks og minimums avstand mellom sidene når alt er sveist og da går tiden fort mens en venter på at ting skal kjølne. Toleransen er rundt en cm ,og høres mye ut men det er ganske mye bevegelse i matrialet underveis, så det har blitt noen rettinger. Og de fleste vet vel hvordan lange firkant rør som blir sveist mye på en side oppfører seg. Skal se om jeg kan fikse et bilde så skjønner folk lettere hva det dreier seg om