Okej, nu börjar jag få lite fason på det även fast flaskorna 'tagit slut' tre gånger
Jag har helt enkelt värmt för lite och hållt munstycket för långt borta. Nu lyckas jag skära ganska fort (dvs utan att stå och värma 5 minuter
och det blir riktigt fina snitt för att vara gjorda av en amatör. Jag tror jag har justerat lågan helt fel och sedan inte värmt där skäret skall börja, på rätt sätt. Jag har haft små spetsiga klarblå, vassa lågor en 5-10mm ut från munstycket. Sedan en blå krona ca 3cm utanför det. Sedan har jag försökt värma med den där blå kronan med ca 5-8cm mellan
munstycke och metall. Nu har jag förvärmt med någon cm till metallen och sedan värmt intensivt med ca 1-2cm och sedan öppnat skäroxygenen och närmat mig så avståndet varit så att den piggiga klarblå lågan går in i metallen och då har det börjat spruta friskt och gått att skära med riktigt bra precision, utan att stå och värma mer än typ 5-10s. Det ska nog bli snurr på det här också, men jag tycker det är riktigt konstigt det där med flaskorna. Jag måste säga att jag har haft brännaren igång i 2 timmar MINST och med stora munstycken och mycket slöseri och jag tror ändå att det går att skära en hel del till. Fick klart alla skoporna åtminstone. Det smäller dock en massa speciellt då jag skär i tjock metall och det rinner en massa metall (det känns som att metallen kokar och sprätter när det smäller).
Vad är rätt? Jag kom fram till att det funkade bäst att börja underifrån och skära uppåt så metallen rann iväg i snittet jag gjort istället för tvärt om. Kör man uppifrån och ned och sprutar full
fräs in i flytande metall med skäroxygenet så sprätter det åt alla möjliga håll. Fick kolla ifall jag brann ett flertal gånger och ena handen har en massa små brännblåsor. Kör med riktiga svetshandskar men de borde gå upp längre på ärmen (ja, eller så kan man ju dra jackan utanpå handsken iofs).
Återigen så har man lärt sig en massa och förhoppningsvis blir det mycket mer, tack vare alla här på maskinisten!
Stort tack!