Asa_S skrev:Leif: jag hade för mig att den var ungefär så lång... ev har en i grannbyn den, han skulle leta till i morgon så får vi se om vi får låna på närmare håll, hör av mig annars!
Enligt svensk mjölks anvisningar ska ut-arean och kanalarean räknas ut först (antar att det är tvärsnitt?) till en hastighet av max 5 m/s och in-arean vara 1,5 ggr den ytan. Vi har en Welger 450 att pressa med och idealet hade varit att inte torka knastertorrt på backen för att få med så mycket blad etc som möjligt hela vägen till fodring eftersom det är ängshö med någon typ av vicker-inslag (minns inte vilken sort det var nu) och det smular jättelätt. Men torrhetsgraden får vi nog prova oss fram till, tänkte inte börja med att chansa eftersom vi måste ha balbanan kopplad för att få fyrkantiga balar och då blir de ju hårdare pressade.
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 8 gäster