Sista för i år.
Rårörda lingon.
Att jag gör dessa började med att den lokala ICAbutiken upphörde med Mor Annas rårörda lingon som på den tiden var min favorit.
Då ICA´s "ersättningen" var skit så börjades sökande efter den bästa sylten. Det slutade med att jag gjorde den själv.
För ICA´s del så har den lokal butiken missat ½ min årsförbrukning matpengar på tilltaget....
Det för mig enklaste sättet att göra rårörda är 1 mått lingon och ett ½ mått socker.
Starta elvispen på lägsta fart i typ 1 minut. Klart
Häll på burk
I början känner man av sockerkristallerna, men lagringen i frysen fixar det mesta.
Denna gång på frysta bär. Gör man de på färska bär så blir färgen lite "misstänksam". Lätt rosa är kanske inte den färg man är van vid men smaken är bra.
Vill man ha "vanlig" färg så får man låta de ligga ifrysen ett år, så de blir lite äldre.