I 30 år har jag hållit på med rundbalning och inplastning. Ungefär lika länge har jag sålt rundbalar till hästägare.
Tyvärr har jag inte kommit på hur man ska göra för att slippa mögel i balarna. Hästfolket vill ha torrt foder, det brukar lyckas, men helt mögelfritt det är det värre med. Alldeles nyss ringde en ung "dam" och jämrade sej, "balen är jättedålig på en del ställen" Det kan iofs betyda ungefär vad som helst. Ibland hör jag talas om dom som säljer rundbalshösilage som säger sej ha fin kvalitet , inget mögel och inga klagomål år efter år. Hur bär man sej åt då undrar jag ? Jag har provat med olika mycket plast men inte märkt någon skillnad. Jag tycker jag är noggrann hela vägen, från slåttern till hanteringen vid leverans, men jag får ofta klagomål, och jag måste erkänna att ibland är balarna mer eller mindre mögliga.