Olika produkter har olika optimal funktion.
Jag har ett antal olika modeller på slickepottar (Eng: spatula), vilka faller in under olika kategorier, från rostfritt till plast till nylon till gummi.
Ingen av dem gör allt, men är riktigt bra på det de gör.
Mina favoriter är på G att ta slut... de används -varje- dag... tillskillnad från de andra...
Jag har sökt på nätet och... egentligen inte hittat -rätt- modell... närmast jag kommer med nätets -dåliga- bilder är Kenwoods original, men... den är inte rätt heller.
De här, som TF tipsar om, har ett -stort- fel. Förstärkningen ned på bladet förstör bladets funktion, i de lägen där jag vill ha ett helt flexibelt blad, vilka är de där jag använder just den här modellen (no-name: Såld på EPA, Bra! Stormarknad, COOP Forum, OBS!, under 70/80-talen, kanske redan på 60-talet?):
Längd: 26cm. (30-35 hade varit bättre)
Blad bredd: 57mm
Längd från ände på förstärkningsribborna till ände på blad: 85mm
Bladets tjocklek: 1mm
Jag -tror- de är gjorda i nylon. Finns -inga- stämplar ej heller nummer. De saknar all form av ID.
Den vita är hård = ok till filmjölkspaket, yogurtpaket, o dyl, samt perfekt till stuvade makaroner.
Den röda... trasade upp sig i kanterna... plasten i den håller på att ge upp. Den var mjukats och passade bäst till att raka ur stekpanna och gryta/kastrull.
Den gröna är lite hårdare än den röda, vilket gör den bättre i stekpannan när man ska vända på innehållet.
Den skära är idag den med mjukaste "kanterna" vilket för den bäst till att raka ur kastrull med ris, ärtsoppa, o liknande, och ff.a. burkarna med raklödder.
De som TF tipsade om är inte bra på någonting alls av det jag behöver.
Bladet är för styvt.
Skrapan är för mjuk.
Bladet är för tjockt.
Jag -tror- dess användningsområde är optimerat för vete deg, när den ska skrapas ur rostfri bunke. (min begränsade erfarenhet).
Min efterlysning är - kan någon hitta var man kan få tag i just den modell på slickepott som jag har?
Är det någon som kanske till och med säkerhet kommer ihåg vilka kedjor som sålde den?