Sida 1 av 1

Dålig drivning på kinesisk minigrävare Nante NT10

InläggPostat: 10:46:30, 16-05-2019
av Viperia
Hej,

Jag har en liten Nante NT10 kinagrävare som har gått relativt bra med tanke på det låga priset. Men här om dagen stötte jag på patrul, en som lånat den av mig hade problem med att maskinen knappt orkade upp för svagt lutande backar osv. Fick dra sig fram med skopan ibland för att det skulle gå.

Det som verkar påverkat är schaktbladets styrka samt drivmotorerna för banden. Just nu går det knappt svänga maskinen genom att använda banden och rakt fram går bra att köra om det är nedför eller plan mark. Schaktbladet hade tidigare inga problem alls att lyfta upp hela maskinen så att man sedan med hjälp av tex skopan kunde lyfta hela maskinen och banden lättade från marken. Grävarmen orkar fortfarande lyfta men inte schaktbladet därför verkar det ju bara som det är funktionerna i "undervagnen" som är påverkade.

Fick lite tips på telefon av en kille som skruvat lite maskiner att kolla en justerbar "ventil" (minns ej vad han kallade det) på ventilpaketet så det ej kommit in något skräp eller annat som ställde till det. Har tagit ur denna och blåst rent samt sprayat den med rengöringsmedel och sedan torkat rent allt och skruvat tillbaka den men det påverkade inget. Denna ventil satt precis där inloppet från hydraulpumpen sitter på ventilpaketet samt returen tillbaka till tanken. Men iom att övriga funktioner på grävaren inte verkar påverkade eller har sämre ork/styrka så kändes det tom för mig långsökt.

Hoppas ni kan hjälpa mig i rätt riktning! :)

Mvh,
Tom

Re: Dålig drivning på kinesisk minigrävare Nante NT10

InläggPostat: 11:56:48, 16-05-2019
av LeifAndersson
Bäst är att kontakta säljaren eller den som marknadsför de maskinerna här. Det är nog inget allmänt fel som dyker upp på maskiner oavsett märke, utan är nog något märkesspecifikt, och det borde säljaren ha bäst koll på.

Re: Dålig drivning på kinesisk minigrävare Nante NT10

InläggPostat: 12:27:42, 16-05-2019
av Viperia
LeifAndersson skrev:Bäst är att kontakta säljaren eller den som marknadsför de maskinerna här. Det är nog inget allmänt fel som dyker upp på maskiner oavsett märke, utan är nog något märkesspecifikt, och det borde säljaren ha bäst koll på.

Hej Leif,

Har allt varit i kontakt med den svenska återförsäljaren men dom har aldrig hört om det tidigare. Ej heller dom i Norge eller Tyskland kunde på rak arm säga mig något, väntar just nu på svar från fabriken i Kina så kan ju hoppas att det ger något att gå på.

Ser ju trådar på detta och andra forum titt som tätt om folk som har liknande symptom men inte alltid lösningen delas med sig av sedan i efterhand när felet är avhjälpt.

Mvh,
Tom

Re: Dålig drivning på kinesisk minigrävare Nante NT10

InläggPostat: 13:09:28, 16-05-2019
av LeifAndersson
Och att säljare aldrig har varit med om ett fel tidigare är inte heller ovanligt! I stort sett har de inte varit med om att det varit fel på maskiner de sålt öht. oavsett vad man frågar om. Frågar du vad det är för fel när det är slut på luft längst ned i ett däck så kan man ge sig fan på att de har de ALDRIG varit med om tidigare! :sad:

Re: Dålig drivning på kinesisk minigrävare Nante NT10

InläggPostat: 01:15:26, 28-07-2019
av Bôgdasmeden
Eftersom det rör sig om alla funktioner i undervagnen kan det tänkas att det är en fråga om indre läckage i sviveln. Har varit ute för detta några gånger.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Re: Dålig drivning på kinesisk minigrävare Nante NT10

InläggPostat: 08:50:00, 28-07-2019
av Michael Meier
Om det är läckage i sviveln är kontrollen lika sölig som att byta tätningar, se till att ha rätt tätningar hemma innan ni öppnar,
en kontroll innan byte av tätningar är att svängens glapp/spel inte påverkar svivelns läge.
Glappar svängen "för mycket" påverkar det sviveln, flyttas svivelcentrum i förhållande till ytterdelen blåser oljan igenom tätningarna och då hjälper inte ett tätningsbyte enbart.

Så börja med att kontrollera att sviveln är obelastad oavsett vilket läge överdelen har gentemot undervagnen och titta på svivelns rotationslås, hur det påverkar svivelcentrum när överdelen intar olika positioner,