Sida 1 av 1

Case 5120 maxxum

InläggPostat: 22:00:46, 26-07-2019
av Elde76
Tröttsamt problem som vägrar lösa sig eller hittas.
Plötsligt och när som helst så tappar den drivningen. Aldrig när den är i rull utan bara när jag ändrar färdriktning på spaken. Jag har bytt alla solenoider och tryckgivarebatteri sidan samt de under stolen.
Det jag har märkt på sistone ör att när den tappar drivningen och man trampar ner kopplingen så hörs ett vinande ljud baktill på traktorn, typ längst bak vid uttag mm. Filter är bytt och oljenivå korrekt.
Vad kan det vara? Sitter det någon magnetventil där?
Startar jag om traktorn eller byter växel så släpper oftast problemet.

Re: Case 5120 maxxum

InläggPostat: 18:22:25, 21-08-2019
av MrKekko
Hej!
Hade problem med min 5140 att den slutade driva när den blev varm. Så länge man inte rörde fram/back spaken så gick det bra. Bytte fram & backsoleoniderna ( nr 4 på bilden) men det blev inte bättre. Bytte sedan nr 15 och den har fungerat sedan dess. Nu vet jag inte vilket ventilbord du har men detta är det som sitter "under stolen". Tror det finns några olika modeller.


Bild


Har något minne av att när den slutade driva och man la in fram eller back och lägsta växeln och varvade det som gick kunde man få den att röra på sig väldigt sakta. Gjorde ett test innan jag bytte och kopplade ur nr 15 och då fick jag samma symtom. På min sitter det två soleonider där nr 15 sitter. Ena är till diffen tror jag. Jag skiftade ventiler och körde så medans jag väntade på den nya.

/Magnus