Maskinistens Twitter-flöde  Stöd Maskinisten via Patreon  Maskinistens nätverk - information på svenska  Maskinistens nätverk - information på finska  Maskinistens nätverk - information på norska  Maskinistens nätverk - information på danska  Maskinistens nätverk - information på isländska
Forumindex

ForumindexForumindexMaskin-databasFotoalbumKalender-informationKöp & SäljDownloadsLexikonKontaktregisterEfterlysningarShop

Åkerman-register
Visa forum för mobila enheter

Kolla upp våra kategorier Annonstips och Avyttringar!

ForumindexMaskinforumTraktorer[Traktorer] Hydraulik

JD 2130

2 inlägg • Sida 1 av 1
Hydraulik i traktorer

Lars Nielsen (trådstartaren)

#1 » 13:02:40, 17-08-2007
  • Överför markerat ord till lexikonet

Kan nogle hjælpe mig med min JD.
Jeg har en 2130 som ligesom taber tryk på styringen, pludselig kan den ikke dreje, eller hæve aggregatet på 3pt ophængning, hvis jeg så venter lidt kommer trykket tilbage, jeg vil være taknemmelig hvis nogle kan hjælpe. hilsen lars :sad:
Lars Nielsen
1 inlägg
 
Blev medlem: 11:01:11, 17-08-2007
Ort: roskilde område

GLIDLAGER - LEDLAGER - BUSSNINGAR - KULLAGER - RULLAGER - TÄTNINGAR - LÄNKHUVUDEN
www.debearings.se


JK

#2 » 19:36:21, 17-08-2007
  • Överför markerat ord till lexikonet

Hej!

Det är stor risk att du har problem med rören som går upp till locket på växellådan. Dessa har savgheten att de kan spricka eller tryckas ur sitt läge =oljetrycket försvinner.

Öppna hyttgolvet (alernativt fäll hytten bakåt=lättare) och ta sedan bort locket som växelspakarna sitter i. Är något av rören lösa i botten har du hittat felet. Om inte, dra runt med start§motorn och kolla om det kommer olja ur det bakre av dom grövre rören, sätt tummen på rörändan=du ska inte klara av att stoppa oljeflödet, kan du, så är troligen röret sprucket.

För att byta rör, eller för att få ett urpressat rör på plats igen ska traktorn delas i den bakersta flänsen. Kom ihåg dom två bultarna på växellådans insida (vid växelspakarna).

/Johan. :driver:
JK
Fler än 10 inlägg
 
Blev medlem: 20:47:23, 29-04-2007
Maskintyp: Grävmaskin (larvburen)


Återgå till [Traktorer] Hydraulik

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster