Glömde ju sista bilden i vårens suovas torrkött lagning
På tork några dagar.
DennisCA skrev:Jag tänkte jag skulle ta upp kallrökning. Har lite virke över så jag tänkte jag ska bygga en liten "rökstuga" typ 60x60cm tror jag räcker och kanske 1,80 hög eller ditåt och nån enkel rökgenerator. Funderade på att joxa med en riktig eld men tror det blir för omständigt.
Jag undrar hur pass kallt kan det bli innan man inte längre kan kallröka? Är det nåt man får hålla till höst och vår? Funkar det att isolera, eller går det oavsett så länge det är plusgrader?
Vi röker köttet på följande sätt: köttet läggs i nät, därefter saltas det. Vi sprutsaltar köttet maskinellt. Det här betyder 42 stycken nålar som stansar köttbiten med exakta mellanrum. När köttet är saltat, lägger vi in det i rökbastun.
Vi eldar alflis för att få rök, som förs in i rökbastun. Éfter ca 2 dygn är köttet färdigt.
Vår produkt tappar i rökningsprocessen ca 20% av sin råvikt.
Återgå till Fastigheter, mark och byggnader
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 12 gäster