Maskinistens Twitter-flöde  Stöd Maskinisten via Patreon  Maskinistens nätverk - information på svenska  Maskinistens nätverk - information på finska  Maskinistens nätverk - information på norska  Maskinistens nätverk - information på danska  Maskinistens nätverk - information på isländska
Forumindex

ForumindexForumindexMaskin-databasFotoalbumKalender-informationKöp & SäljDownloadsLexikonKontaktregisterCrimedatbase

Åkerman-register
Visa forum för mobila enheter

ForumindexVerkstadsforumVerkstadenProjekt/renovering/restaurering

Pizzaugnbygge, nån som förstår sig?

68 inlägg • Sida 2 av 5
Diskutera dina projekt som renovering/restaurering här

BM425

#16 » 14:34:08, 15-02-2020
  • Överför markerat ord till lexikonet

Har sett pizzabagare som gräddar pizzan på ett finmaskigt nät i stenugn. Då skulle man kunna ha ett nät i botten som en rullbana i ugnen, matningen bestämmer hur länge pizzan är i ugnen.
Senast redigerad av BM425 22:59:07, 15-02-2020, redigerad totalt 1 gång.
Inget är så bra att det inte kan förbättras.
Klart jag läser bibeln "Ordspråksboken 21:19"
BM425
Fler än 500 inlägg
 
Blev medlem: 18:07:27, 13-04-2008
Ort: Motala
Sverige
Maskintyp: Grävmaskin (hjulburen)
Maskin: Atlas 1602 -74
2 st BM 425 -59,-61



Towil

#17 » 14:42:09, 15-02-2020
  • Överför markerat ord till lexikonet


1 person gillar det här inlägget.
Användarvisningsbild
Towil
Moderator
Moderator
 
Blev medlem: 20:00:40, 18-08-2007
Ort: Nybro
Sverige

Orsa

#18 » 16:05:12, 15-02-2020
  • Överför markerat ord till lexikonet

Orsa
Fler än 500 inlägg
 
Blev medlem: 10:18:05, 06-01-2014
Ort: Falun/ Orsa
Sverige
Maskintyp: Traktor
Maskin: MF 135, MF 35, IH 434, MF 595T, MF65 Halvband, ZL16F+ kinalastare

Rubert

#19 » 16:27:33, 15-02-2020
  • Överför markerat ord till lexikonet

Min fru som kommer lite öster ifrån bakade surbröd ett tag.
Hon använde avkapade fönsterbänksskivor av marmor som ugnsstenar.
Om man skulle tillämpa den lösningen för att tillverka bakverk i metervara så skulle ett antal bänkskivor i okapat skick som varma flyttas från ugnens utgång till ingång efterhand som bakandet fortskrider
Rubert
Fler än 500 inlägg
 
Blev medlem: 21:23:30, 31-05-2007
Ort: Västmanland

meet_matt

#20 » 18:28:35, 15-02-2020
  • Överför markerat ord till lexikonet

Eller ett transportband av bakugnspapper. Spelar nog ingen roll om man har plåt eller sten. Beror ju mer på hur man värmer upp och att värmen fördelas. Man vill ju grädda den underifrån/långt ner om man gräddar I vanlig ugn.

Skickat från min SM-G950F via Tapatalk
meet_matt
Fler än 100 inlägg
 
Blev medlem: 10:49:03, 20-06-2008
Maskintyp: Baklastare
Maskin: 620

QV_

#21 » 21:36:14, 15-02-2020
  • Överför markerat ord till lexikonet

ja-bond77 skrev:JoMen hur ska man tänka kring gasens strömningshastighet från flaskan, det är väl nån begränsning där gällande gasol? Borde man ha flera parallella flaskor för att kunna elda ordentligt över hela 2 meter längden? Med tillräcklig, jämnt fördelad brännarutrustning behövs kanske inga stenar... Vi ska ju inte baka nån Michelin pizza här... Förbrukning 728 gr, är det per minut? Och 50 mBar matningstryck är lämpligt antar jag? Skiljer matningstrycket nått beroende på brännarkonstruktion?


Det är 728gram/timme
Vore det per minut så är brännaren på 524kW vilket då inte är troligt.
Gasol lämnar 12 kW per kg.

I min utomhus wokbrännare så kör jag med en regulator på 2kg/timmen och 150 mBar
Det ger en möjlighet till en OK fart! Man kan fräsa 500 gram köttfärs utan att det kyls ner och går i kok.

Parallella flaskor lär du inte behöva. Det finns inte i någon husvagn. Där är flaska nummer 2 en reserv.
När jag diskuterade ämnet med teknikerna på AGA så vet dom inte förövrigt.
Jag ville veta hur man vet säkert att flaskan kan lämna 1 kg gasol i timmen vid -20 grader.

Svaret jag fick var att de vet inte.....
Ju kallare det är ju mindre gasol kommer det fram eftersom förångningen i flaskan blir sämre med minskad temperatur.
Det dom viste var att kompositflaskan är "sämst" och stålflaskan är "bäst" alu där i mellan.
Detta med bäst/sämst är alltså funktionen att få fram gas i sträng kyla.
Rent praktiskt på förbrukar jag max 0,5kg / timmen med wokbrännaren (inomhus) och detta har alltid fungerat med aluflaskor oavsett temperaturen här i Södermanland.

Du skall ju köra på sommaren så det lär inte bli några problem.
Den enda gång jag har fått is på regulatorn var när jag (vi) tömde en luftflaska på 200bar 20 liter på 30 minuter.

Max 1,5 meter slang i hela installationen tror jag är ett krav här i Sverige.
Nybörjare på grävning. Satt 80 timmar i en Kubota kx151 innan jag köpte min första grävare september 2016.
QV_
Fler än 500 inlägg
 
Blev medlem: 18:15:11, 07-09-2016
Ort: Mariefred, Södermanland
Sverige
Maskintyp: Grävmaskin (hjulburen)
Maskin: er:
Yanmar YB401W -92
Benford 3000 -99
Atlas copco VT6-DD -65

bonnen513

#22 » 23:32:50, 15-02-2020
  • Överför markerat ord till lexikonet

ska man inte vända gasolflaskan om man ska ta ut mycket gas
Användarvisningsbild
bonnen513
Fler än 500 inlägg
 
Blev medlem: 17:36:25, 21-03-2013
Ort: Tämta
Sverige
Maskintyp: Traktor
Maskin: valmet 6800
lamborghini formula 135
huddig 760
valmet 805 såld till skojarna i fritsla
valmet 903 renoveringsobjekt på is
mf 35x
Lamborghini Racing 150
Valmet/Valtra 900
Strautmann Giga Vittesse 2

QV_

#23 » 00:13:00, 16-02-2020
  • Överför markerat ord till lexikonet

Om man skall ha mycket gas så använder man flaskor med stigarrör.
Det har man till luftbalonger.
Men då behöver man också förvärma rören så att man får gasform på gasolen.
Har för mig att det var 5000 hästar = 3675 kW. Det lär man väl inte behöva i en pizzaugn!
Nybörjare på grävning. Satt 80 timmar i en Kubota kx151 innan jag köpte min första grävare september 2016.
QV_
Fler än 500 inlägg
 
Blev medlem: 18:15:11, 07-09-2016
Ort: Mariefred, Södermanland
Sverige
Maskintyp: Grävmaskin (hjulburen)
Maskin: er:
Yanmar YB401W -92
Benford 3000 -99
Atlas copco VT6-DD -65

ÅÄÖ

#24 » 11:22:47, 16-02-2020
  • Överför markerat ord till lexikonet

Till gasol använder man lämpligen grejer som är avpassade för varandra!
..framförallt om det ska ske bland allmänheten...

www.fogas.se har mycket info på sin hemsida, och även hjälpsamma vid kontakt.
Dessutom kan de leverera det som kan behövas.

Av egen erfarenhet kan sägas att det blir stor skillnad på lågan om man skakar flaskan lite när man har ett par större spisar igång samtidigt! (Typ tidigare nämnda wokbrännare) Även att flaskan fryst fast i marken när nivån sjunkit.
Ska man köra många timmar i streck ska man därför nog ta hänsyn till uttaget ur respektive flaska.
Konsultera ovan nämnda! (Försiktig värmning med ljummet vatten i balja kan ev hjälpa

Ska det vara ett officiellt rekord?
Isåfall ska det nog kollas upp hur bakandet ska gå till så ni inte i slutändan gjort 60 st 33cm pizzor istället för EN på 20m!!
Hittade inte nu, men sett vid pinnbrödsbakning av 100m+ så användes oljefat på hjul (som din fast mindre) som drogs längs det uppriggade brödet. Så slipper man förflytta bakverket sina 20m utan haveririsk!
Där handlar det ju om grillning, så var nog helt enkelt bara grillkolsglöd som hölls koncentrerad..
:rock_on:
ÅÄÖ
Fler än 100 inlägg
 
Blev medlem: 11:56:50, 01-04-2015
Ort: Mitten
Sverige

Ivar Risslén

#25 » 16:39:57, 16-02-2020
  • Överför markerat ord till lexikonet

Det är väl bara att göra en långbänk typ sågbänk som går med lämplig fart genom värmeskåpet så att pizzan hinner gräddas lämpligt. Risken är att första biten är kall innan den sista är gräddad.
Errare humanum est
Ivar Risslén
Fler än 500 inlägg
 
Blev medlem: 20:19:08, 08-04-2009
Ort: Malgomaj
Sverige
Maskintyp: Traktor
Maskin: BM 350 med Vaggeryd grävaggregat och Tranås 1250 lastare
MF 30 med Bergsjö 108 lastare
I-H 574 -74
MF 175 -72 med Modig lastare
Terri 1020D -84/87
Fiat 680DTH -79 med Veto FX15

Bygert

#26 » 21:35:40, 16-02-2020
  • Överför markerat ord till lexikonet

Varsågod att gå full nörd på ämnet:

https://www.bokus.com/bok/9789127148178 ... gJuVPD_BwE

Kommer just från detta:

https://kulinarika.se/kalender/pizzabak/

Kan rekommenderas!
Bygert
Fler än 500 inlägg
 
Blev medlem: 18:11:52, 15-03-2016
Ort: Forshaga
Sverige
Maskintyp: Grävlastare
Maskin: Huddig 1160

lillmalen

#27 » 21:58:15, 16-02-2020
  • Överför markerat ord till lexikonet

lillmalen
Fler än 100 inlägg
 
Blev medlem: 22:35:26, 09-05-2012
Sverige
Maskintyp: Grävmaskin (hjulburen)
Maskin: Hydrovåg SG10
Allis-Chalmers -47
Simar jordfräs
Amazon -62
BCS 2-hjulstraktorer (Vanguard / Intermotor)
Stiga Park x 3

busholle

#28 » 08:22:15, 17-02-2020
  • Överför markerat ord till lexikonet

magloman skrev:Ja det gäller all förbränningsgas har jag för mig. Tar du ut för mkt flöde kyls flaskan så fort att det bildas isproppar som täpper flödet. Acetylen kan gasen bli kristalliserad osv.

Finns nog uppgifter hos lev vad man kan ta ut. Inte ovanligt på mässor o dylikt man har 6-10st ihopkopplade för att ta ur mindre per flaska.

Vad gäller bakplåtar/stenar: Kan man inte ha "tjocka" järnplåtar bara? Sen låta dom rullar/transportera sig genom samt elda direkt på dom plåtarna underifrån? Helst att dom sitter kvar på en kedja likt timmerkedjor. Så den "tunga" plåten går upp och ner och tillbaka till början. Då har den inte kylts av så mkt heller så lite värme finns kvar. Det ser alltså ut som ett larvband ungefär.

Sen vid utloppet nånstans ska en annan ej uppvärmd transportör eller personal ta över pizzan.

Bild



Påminner om ett studiebesök i Gällivare för dryga 10 år sedan.

Här matas vagnarna in.
Bild

Och här kommer de ut med bränd malmpellets.
Bild

Finns det någon rivningskåk i närheten så kanske det går att få tag på en försvarlig mängd fönsterbänkar i stenmaterial så är detta projektet så gott som klart :mrgreen:
busholle
Fler än 500 inlägg
 
Blev medlem: 20:23:22, 23-09-2009
Ort: Värnamo
Sverige
Maskintyp: Traktor
Maskin: New Holland TL90 -02
New Holland T4.75S -21
Case IH MXU135 -04
Volvo BM 350 Boxer -59
Ferguson TEA 20 -55

Entreprenadingenjör om dagarna och lantbrukare med dikor på kvällar och helger.

Holger

#29 » 12:42:13, 17-02-2020
  • Överför markerat ord till lexikonet

Snor din förträffliga bild maglo och ändrar lite :mrgreen:

Bild
Användarvisningsbild
Holger
Webmaster
Webmaster
 
Blev medlem: 10:54:48, 12-10-2003
Ort: Hannover
Sverige
Maskintyp: Hjullastare
Maskin: Test

magloman

#30 » 13:00:46, 17-02-2020
  • Överför markerat ord till lexikonet

Holgers lösning är ju bättre. Då bränns det ju rent oxå

Jag har iaf brunt bälte i paint men ts har ju svart
)))) Min YouTube kanal: https://www.youtube.com/magloman ((((

1 person gillar det här inlägget.
Användarvisningsbild
magloman
Moderator
Moderator
 
Blev medlem: 22:53:49, 16-04-2008
Ort: Karlskoga
Sverige
Maskintyp: Traktorgrävare
Maskin: Volvo BM 6300 EHC
Rottne Rapid 8wd
Zetor 8011 / Ursus 385
Volvo BM T430


Återgå till Projekt/renovering/restaurering

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 9 gäster



Älmeboda Maskinservice

OilQuick

TK Traktordelar

Klaravik

Crazyride

Bra Verktyg

Motrab

Engcon

Scandcut

Astrak

Olsson Parts

Nya och begagnade
truckar på vstruck.se