Maskinistens Twitter-flöde  Stöd Maskinisten via Patreon  Maskinistens nätverk - information på svenska  Maskinistens nätverk - information på finska  Maskinistens nätverk - information på norska  Maskinistens nätverk - information på danska  Maskinistens nätverk - information på isländska
Forumindex

ForumindexForumindexMaskin-databasFotoalbumKalender-informationKöp & SäljDownloadsLexikonKontaktregisterCrimedatbase

Åkerman-register
Visa forum för mobila enheter

ForumindexDiverseBild-serier och filmsnuttar

Diverse bilder från mina projekt och äventyr

1108 inlägg • Sida 14 av 74
Här kan du starta inlägg med bild-serier på maskiner.
Använd detta forum även för roliga filmsnuttar som du hittar på nätet.

Kotten (trådstartaren)

#196 » 21:51:05, 31-10-2018
  • Överför markerat ord till lexikonet

Eftersom jag inte hade tid att göra ett inlägg igår gör jag ett nu :smile: Delar dock upp dagarna i olika inlägg, den här dagen har varit spännande! :uupps: Igår var dock inte lika spännande, men en riktigt bra dag ändå.
Bild
Bytte till lite längre skruvar på bordet, blev lite stabilare men inte helt. Tror jag låter det vara nu tills jag får en riktigt bra lösning!

Bild
Bild
Bild
Allt ligger i detaljerna :smile: En liten återfjädrande metallbit på bordet gav det en mycket häftigare look!

Sedan kom herr Dea förbi en timme och kollade på flaket jag hade, sedan fick jag visa upp alla maskiner här :mrgreen: Definitivt trevligt :thumme:

Allra sist på dagen testade jag mina nyinköpta biltema byggplåtskruvar som skulle kunna skruvas direkt på balk upp till 12mm! :uupps:
Bild
De ljuger verkligen inte! Borrläget på skruvdragaren och den bara äter sig genom allt, sedan gängar den i sig och fastnar!
Bild
Bild
Hann skruva upp 4 plåtar på det blivande lilla garaget jag fick med från älmhult :thumme: Verkligen imponerad av både skruvarna samt vår fantastiska AEG skruvdragare som snabbt borrar in dem! 4 plåtar tog endast ett halvt batteri och då sitter de verkligen fast, mycket bra :thummar: Planen blir att göra en liten handvevad vajertrumma för att fälla ner framsidan med :thumme: Taket ska vara delvis tjock kanalplast för att få in ljus, sedan ställer jag allt så det inte är i vägen och har ett litet fint garage. Detta var dock en väldigt lugn dag jämfört med den följande... :uupps:
"Allt du gör med skyffel och spade gör du fel" - okänd

4 personer gillar det här inlägget.
Användarvisningsbild
Kotten
Fler än 500 inlägg
 
Blev medlem: 19:39:13, 03-05-2017
Ort: Norra Skåne
Sverige
Maskintyp: Traktor
Maskin: Deutz D10006 -74
Munktell C1 "långa hund" väghyvel -39
2st Deutz F2l514 Hochrad -52
Porsche Standard Diesel 218 -59
Volvo T43 Hesselman ~45
BM 21 ~51
SAME 450V -64
Poclain 60PL -83
Kockum Landsverk 121B -72
Fuchs 301 lingrävare -63
Åkerman 300 lingrävare - 41
Åkerman 350 lingrävare -53
Åkerman 200D lingrävare -58
Priestman Cub Dragline ~60
Midwest Utilitor -1919
Saab V4 -73



dea

#197 » 22:00:57, 31-10-2018
  • Överför markerat ord till lexikonet

Haha, jo idag hände det ju lite mer. Bordet ser coolt ut och detaljerna gör det ännu bättre. :hurra:

En lite förhandstitt från dagen :thummar: Kotten var på riktigt äventyr idag :driver:
Bild

2 personer gillar det här inlägget.
dea
Fler än 500 inlägg
 
Blev medlem: 23:15:24, 09-09-2004
Ort: Njura, NordÖstra Skåne
Sverige
Maskintyp: Traktor
Maskin: IH 685
JD 6910
JD 6310
Fendt 815
BM 641

Kotten (trådstartaren)

#198 » 22:14:10, 31-10-2018
  • Överför markerat ord till lexikonet

Denna dagen har inte så många bilder men fler historier!
Körde hemifrån vid 11.30 för att komma fram till flakets nya ägare, dea, vid 13 tiden. Innan jag körde utförde jag storservice - genom att fylla på bromsvätskan :mrgreen:

Efter det tog bromsarna riktigt bra! Får köpa en ny flaska till nästa påfyllning om ytterligare 3 år :vissla: Iallafall körde jag iväg, allt gick bra och jag stannade för att kolla spännbanden men allt verkade i sin ordning. Efter ungefär 2 mil kommer en bro som var lite skumpig, då lyckas väl låsningen till hitchen felbelastas efter att fjädern troligen lossnat... resultatet blev detta
Bild
Hela vagnen bara lossnade! :uupps: Traktor är ju inte så snabbt men det är stora krafter det handlar om, hela vagnen väger ca 4ton, plus 2 ton för flaket. Detta glider då med draget på asfalten i säkert 10-15 meter! Slangar och sladdar lossnar såklart och jag är ståendes blockerandes den enda överfarten för floden i närheten. Jag tänker lite, springer några hundra meter till en bilverkstad jag sett och får låna ett par domkrafter. Springer med dessa domkrafter asandes på grusbelagd asfalt och lyckas lyfta upp vagnen igen, kopplar på och ställer mig vid sidan snabbt så en väntande bil kommer över :mrgreen: Springer tillbaka med domkrafterna vars handtag lossnar var 10e meter efter självuppskruvande skruvar och tackar så oerhört mycket, sedan springer jag tillbaka och kör iväg igen. Tack vare att jag i sista minuten tog en rosa bandet ica kasse och band som vimpel på flaket har jag också ett balband att använda till att binda ihop lyftarmarna då kedjan slagits isönder, smidigt :smile:

Kommer sedan fram till dea. Vi pratar lite och lastar av flaket, när vi koordinerar lite under en 10 sekunders paus börjar traktorn låta konstigt... Ett skorrande ljud dyker upp framifrån som dea lokaliserar till nära fläkten för luftkylningen. Jag ser remmarna hoppa och den ena är väldigt dåligt spänd, så vi tar av flaket och sedan ställer jag traktorn på gårdsplanen.

Bild
Vi tar bort remmarna och känner på fläkten, denna snurrar lite halvdåligt och rasslar en del samtidigt som den glappar flera millimeter. Vi demonterar halva fronten på traktorn och plockar ut fläkthuset.

Bild
Innan jag fortsätter måste jag säga att detta är inget jag gjort utan vidare, men tack vare en trevlig, kunnig maskinist gick det snabbt och väldigt bra :thummar:

Bild
Efter att lagerna var ur konstaterade vi följande... :huh: Det vänstra lagret är glappt och det högra lagret är lite mindre kul-lager! Vi åker iväg till en järnhandel och köper två nya lager, knackar i dem och monterar tillbaka allt på traktorn, sedan går Deutzen hur tyst som helst! :grin: Av alla ställen jag varit på och ska till denna veckan är jag oerhört tacksam för hur tur-i-oturen jag kan ha att det gick sönder just idag och där! :buga: Hade det hänt någon traktortimme tidigare hade jag varit 6 mil hemifrån utan verktyg eller hjälp. Hade jag inte märkt ljudet när jag kört så hade kanske remmarna hoppat av efter att lagret hade skurit och traktorn hade varit utan kylning, vill inte tänka på hur det kunnat gå :sad: Nu var jag ju lite drygt 3 mil hemifrån men allt löste sig bra! Jag kom hem utan fler problem och förtjänade lite tacos :grin:

För en traktor på över 10000 timmar är det inte så dåligt när ett par lager är den näst värsta saken som hänt på 3 år och 500-1000 timmars körning :smile: Man är tacksam. Nu ska Deutzen nog få lite mer service imorgon och jag kör nog iväg och hämtar en ny vagn jag köpt 6 mil hemifrån, igen :vissla:

Det var allt för denna spännande dagen!
"Allt du gör med skyffel och spade gör du fel" - okänd

14 personer gillar det här inlägget.
Användarvisningsbild
Kotten
Fler än 500 inlägg
 
Blev medlem: 19:39:13, 03-05-2017
Ort: Norra Skåne
Sverige
Maskintyp: Traktor
Maskin: Deutz D10006 -74
Munktell C1 "långa hund" väghyvel -39
2st Deutz F2l514 Hochrad -52
Porsche Standard Diesel 218 -59
Volvo T43 Hesselman ~45
BM 21 ~51
SAME 450V -64
Poclain 60PL -83
Kockum Landsverk 121B -72
Fuchs 301 lingrävare -63
Åkerman 300 lingrävare - 41
Åkerman 350 lingrävare -53
Åkerman 200D lingrävare -58
Priestman Cub Dragline ~60
Midwest Utilitor -1919
Saab V4 -73

Kotten (trådstartaren)

#199 » 01:52:49, 02-11-2018
  • Överför markerat ord till lexikonet

Denna dagen var lite lugnare än gårdagen :vissla: Körde inte och hämtade vagn utan sköt på det till imorgon, småfix kändes roligare. :thumme:

Bild
Först ut behöver traktorn en ny lampa, brukar gå en om året men bytte båda sist. Nu köper jag på mig ett gäng eftersom de inte är för lätta att hitta, verkar heta P45T.

Bild
Kopplade av vagnen för att byta till jordbruksdrag igen. Ena katten är hopplös på sånt här, hon förstår inte att 4 ton traktor är större än henne :mrgreen: Inga fordon skrämmer henne, gör en lite orolig när hon ligger på vägen.

Bild
Sen tänkte jag fixa låsningen till hitchen. Den fjädern har jag fått dra dit en gång innan, så nog bäst att fixa det en gång för alla. Problemet är att ena fästet var böjt, så fick plocka bort lite saker och räta till det.

Bild
Mycket bättre :thumme: Hoppas att detta aldrig händer igen!

Bild
Såhär ser en kedja som hållt ihop lyftarmarna ut efter en vagn fallit på den :vissla: Ganska misshandlad, så det fick jag ju fixa!

Bild
Gjorde också ett nytt fäste för karbinhaken på lyftarmen, har nog kört i över ett år med någon tjock gummi-rep aktig sak så det fick bytas ut!

Bild
Tog och bytte ut kedjan mot en bättre samt riktade karbinhaken. Hade inga fler karbinhakar som jag hittade, plus att jag sparade 8kr :mrgreen: Mycket bättre nu! När jag ändå höll på där bak flyttade jag hydraulkopplingarna och ordnade till det lite, hade kanske behövt en dusch och avfettning, både traktor och jag :smile:

Bild
Gjorde några julbockar i armeringsjärn som mamma ska klä sedan, ganska kul med sånt smått fint som omväxling :thumme:

Bild
Skulle börja kolla på om jag smidigt kunde koppla helljus till knapp på traktorn eftersom spaken som sköter det inte gjort sitt jobb sen typ i våras. När jag letade efter - vad det nu var - hittade jag dock nya delar till svetsmunstycken och allt möjligt! Handtaget till svetsen var inte fint som ni ser.

Bild
Mycket finare :grin: Det är sånt smått som räknas! Bara borra ett hål och byta ut.

Bild
Den nämnda spaken, testade att plocka ut den för att se om jag kunde reparera den men den var ihopsatt med nitar eller något jobbigt. Bäst att inte röra det eftersom spaken har andra funktioner också och jag behöver blinkers imorgon!

Bild
Tog såklart en bild bak instrumentpanelen innan jag drog loss sladdar, annars hade jag haft problem :smile: Blev dock mörkt ganska fort eftersom jag var iväg någon timme också så ville inte rota mer i elen.

Bild
Men några bockar hanns med... :vissla: De här fick mer av ett huvud, efter konstruktiv kritik :mrgreen:

Bild
Allra sist slipade jag lite på nyckeln till ett tändningslås som legat på hylla här. Nyckeln har suttit fast så länge jag minns trots upprepade försök med rostlösare, så för att använda det ändrade jag nyckeln så den går genom hålet.

Bild
Och såklart släpper nyckelfan precis när man är klar med den :uupps: Ja ja, inga pengar lagda och inget förlorat. Fick iallafall en lite coolare nyckel :mrgreen: Nu håller vi tummarna för att morgondagens 12 mil traktorkörning går utan missöden! :buga:
"Allt du gör med skyffel och spade gör du fel" - okänd

8 personer gillar det här inlägget.
Användarvisningsbild
Kotten
Fler än 500 inlägg
 
Blev medlem: 19:39:13, 03-05-2017
Ort: Norra Skåne
Sverige
Maskintyp: Traktor
Maskin: Deutz D10006 -74
Munktell C1 "långa hund" väghyvel -39
2st Deutz F2l514 Hochrad -52
Porsche Standard Diesel 218 -59
Volvo T43 Hesselman ~45
BM 21 ~51
SAME 450V -64
Poclain 60PL -83
Kockum Landsverk 121B -72
Fuchs 301 lingrävare -63
Åkerman 300 lingrävare - 41
Åkerman 350 lingrävare -53
Åkerman 200D lingrävare -58
Priestman Cub Dragline ~60
Midwest Utilitor -1919
Saab V4 -73

dea

#200 » 07:28:04, 02-11-2018
  • Överför markerat ord till lexikonet

Snygga bockar :thumme: skönt att fjädern sitter på plats nu :buga:

2 personer gillar det här inlägget.
dea
Fler än 500 inlägg
 
Blev medlem: 23:15:24, 09-09-2004
Ort: Njura, NordÖstra Skåne
Sverige
Maskintyp: Traktor
Maskin: IH 685
JD 6910
JD 6310
Fendt 815
BM 641

MARCUS L

#201 » 18:30:00, 05-11-2018
  • Överför markerat ord till lexikonet

Dom lamporna finns väl annaratfå i halogen utförande, finns åtminsrone som Philps. Har själv kört med dom några år. Värkar vara lättare att få ta på sådana, o så får man lite bätre belysning :thummar:

1 person gillar det här inlägget.
MARCUS L
Fler än 10 inlägg
 
Blev medlem: 14:40:28, 20-06-2016
Suomi Finland (svenska)
Maskintyp: Traktor
Maskin: BM Volvo T430

Kotten (trådstartaren)

#202 » 21:32:58, 05-11-2018
  • Överför markerat ord till lexikonet

Okej det är bra att veta, nu hittade jag för 21kr/st hos https://www.lamportillallt.se/ så jag beställde ett gäng så man har hemma. Kom idag så får väl montera någon dag :thumme:

Bild
"Allt du gör med skyffel och spade gör du fel" - okänd
Användarvisningsbild
Kotten
Fler än 500 inlägg
 
Blev medlem: 19:39:13, 03-05-2017
Ort: Norra Skåne
Sverige
Maskintyp: Traktor
Maskin: Deutz D10006 -74
Munktell C1 "långa hund" väghyvel -39
2st Deutz F2l514 Hochrad -52
Porsche Standard Diesel 218 -59
Volvo T43 Hesselman ~45
BM 21 ~51
SAME 450V -64
Poclain 60PL -83
Kockum Landsverk 121B -72
Fuchs 301 lingrävare -63
Åkerman 300 lingrävare - 41
Åkerman 350 lingrävare -53
Åkerman 200D lingrävare -58
Priestman Cub Dragline ~60
Midwest Utilitor -1919
Saab V4 -73

63an

#203 » 22:02:36, 05-11-2018
  • Överför markerat ord till lexikonet

De här var väldigt bra inlägg åtminstone för mej :thumme: Den där buren blev bra å jag har en järnkonstruktion från armering som bara traktorn kan lyfta för ved, fan att man inte tänkt längre har ju också plåt å bräder osv. närmast så blir de ett brädgolv lite glest sen tak å väggar! Ja tro att man blivit gammal som inte fixat de förut :skratta3: :coffee:
Kör så det ryker.. Har slutat att ryka nu :vissla:

1 person gillar det här inlägget.
63an
Fler än 500 inlägg
 
Blev medlem: 21:08:25, 01-02-2009
Ort: Nu eljest.. Pite med omnejd.
Sverige
Maskintyp: Baklastare

Kotten (trådstartaren)

#204 » 07:30:00, 06-11-2018
  • Överför markerat ord till lexikonet

Det gör mig glad att höra! :thumme: jo alla behöver väl en sån bur :mrgreen: Tur man bara fick med den i ett annat köp! Har något dussin bilder från de senaste dagarna men vardagen kom så fort att jag inte hunnit lägga upp dem än. Gör det när jag har tid
"Allt du gör med skyffel och spade gör du fel" - okänd
Användarvisningsbild
Kotten
Fler än 500 inlägg
 
Blev medlem: 19:39:13, 03-05-2017
Ort: Norra Skåne
Sverige
Maskintyp: Traktor
Maskin: Deutz D10006 -74
Munktell C1 "långa hund" väghyvel -39
2st Deutz F2l514 Hochrad -52
Porsche Standard Diesel 218 -59
Volvo T43 Hesselman ~45
BM 21 ~51
SAME 450V -64
Poclain 60PL -83
Kockum Landsverk 121B -72
Fuchs 301 lingrävare -63
Åkerman 300 lingrävare - 41
Åkerman 350 lingrävare -53
Åkerman 200D lingrävare -58
Priestman Cub Dragline ~60
Midwest Utilitor -1919
Saab V4 -73

Kotten (trådstartaren)

#205 » 19:39:55, 11-11-2018
  • Överför markerat ord till lexikonet

Oj vad tiden går! Massor har hänt sen sist men som ni nog förstår tog ledigveckan ut och all tid gick åt. Var ska man börja nu? :idee: Jo...

2/11-2018

Att köra 12 mil till gick jättebra.
Bild
Bild
Det var inga problem och jag var hemma till lunch. Många vackra platser man ser!

Bild
Traktorn gick över 10444,4h på vägen hem

Bild
Tror sådana här skyltar är bland de mest utsatta :mrgreen: Knycklig max 3m skylt.

Sen till vad resan var för, en vagn såklart!
Bild
Bild
Inget fel efter lite tvätt.

Bild
Bild
Testade att tippa men när kolvarna gick i topp så sprutade det hydraulolja överallt.. Var ganska snabb på spaken så en del olja gick tillbaka in i traktorn men en länga blev duschad. Kass slang.

Bild
Efter en stunds letande hade jag såklart hittat en liiite för kort hydraulslang hemma med rätt kopplingar, en 90 graders krök och en adapter :mrgreen: Det är bra att ha grejer hemma!

Bild
Blev mörkt innan jag krälat klart under vagnen, men bra blev det! Dubbla kolvar.

Bild
Och efter ett lampbyte (såklart fanns lampa hemma) så fungerade höger blinkers också. Nu var den i fullt bruksskick och efter påfyllning av olja i traktorn var det dags att ta kväll :smile:

3/11-2018

Lite kortare dag eftersom vi skulle iväg på kvällen men hann fixa lite med nya vagnen.
Bild
Bytte ett par brädor där bak, dock hade jag inga i den bredden hemma.
Bild
Spontat hade jag däremot så det löste sig!
Bild
Och vagnen fick lite ny färg.

Bild
Skulle flytta runt lite saker på gården för att komma närmre verkstan med stora tippvagnen, nya batteriladdaren var dock inte riktigt beredd på att få igång lastaren... Farsan monterade, halvvägs ner för trappen föll hjulen av :lmao:

Bild
Främre delen av stora tippvagnen var kass, så det är bara att byta! Som bilden visar var det rost runt samtliga plåtar.

Bild
Efter en ruta och två vinkelslipsskivor tog jag och fixade en förlängningssladd och tog ut plasman.

Bild
Mycket roligare med plasma! Snabbt som fan också :thumme: Och billigt

Sedan åkte vi ner till malmö för att se Walking With Dinosaurs, The Arena Spectacular!
Bild
Bild
Bild
Rekommenderar detta starkt!! Själv har jag alltid älskar dinosaurier sen barnsben, så ta ungarna/kompisarna/familjen med och kolla på detta när det kommer nära er :thummar: Verkligen häpnadsväckande realistiska, enorma dinosaurier med! Man kan också lära sig en del, om man inte lärt sig sånt innan då... :mrgreen:

4/11-2018

Kom ut dagen efter till synen av detta :sad:
Bild
Regnet/den tjocka dimman hade förstört 2 sidor av vagnen. Färgen var beröringstorr innan jag åkte dagen före men jag antar att vattenbaserad färg blir såhär om det utsätts för en massa vatten. Bara att göra om - en annan gång.

Bild
Bild
Sen skars resten av fronten bort på stora vagnen och nytt material gjordes, passades in och punktades fast! Resultatet får ni se i nästa inlägg eftersom detta börjar bli långt :smile:

Bild
Bild
Bild
Faaast först, jag och mamma klädde bockarna och de blev fina :smile: Nu mer maskiner!
"Allt du gör med skyffel och spade gör du fel" - okänd

4 personer gillar det här inlägget.
Användarvisningsbild
Kotten
Fler än 500 inlägg
 
Blev medlem: 19:39:13, 03-05-2017
Ort: Norra Skåne
Sverige
Maskintyp: Traktor
Maskin: Deutz D10006 -74
Munktell C1 "långa hund" väghyvel -39
2st Deutz F2l514 Hochrad -52
Porsche Standard Diesel 218 -59
Volvo T43 Hesselman ~45
BM 21 ~51
SAME 450V -64
Poclain 60PL -83
Kockum Landsverk 121B -72
Fuchs 301 lingrävare -63
Åkerman 300 lingrävare - 41
Åkerman 350 lingrävare -53
Åkerman 200D lingrävare -58
Priestman Cub Dragline ~60
Midwest Utilitor -1919
Saab V4 -73

Kotten (trådstartaren)

#206 » 20:23:56, 11-11-2018
  • Överför markerat ord till lexikonet

Resten av vagnens framstam fick fixas under veckan. Inte så pjåkigt efter lite svets och skruv :thumme:
Bild
Plåten på insidan fastsatt, ett grovt vinkeljärn tillkom i botten för att fästa framstammen mot flaket mer.

Bild
Ser redan mycket bättre ut än innan :thummar:

Bild
Bild
För framsidan fick jag bocka en plåt lite (manuellt slå på den med gummiklubba när resten är fastspänd med en träregel :mrgreen: ) och det blev väl också bra, dock kom mörkret innan jag var klar så fick ha min handhållna LED list/lampa för att se något.

Bild
Fin skog i dimma.

Bild
Typiskt, var man än ställer lådor med skruvar är de ivägen :ohnej: med en stor magnet går det dock ganska snabbt att samla upp, så innanmätet samt främre plåten blev klar under kvällen!

Bild
Bild
Lite mörkt men man ser tack vare min handhållna lampa :smile: Egentligen har jag den i traktorn för nödsituationer, men den fungerade ju bra att använda hemma innan vi köpt lite bra arbetsbelysning.

Bild
Helt okej även i dagsljus :thumme: Sen är det bara att dra i några fler skruvar och måla!

Bild
Deutzens nya lampor kom som nämnt så nu lyser båda där framme :smile: Måste ta en el-dag och koppla om helljus till en separat knapp då spaken inte fungerar.

Och nu kommer vi äntligen in på denna helgen! Målade en del med min flickvän som hjälper till ibland. Både roligt och effektivt att ha någon som hjälper till :smile: Tror inte många är så lyckligt lottade :mrgreen: Dock tog jag ingen bild, men det blev bra iallafall. Sen blev det inte mycket mer gjort under lördagen. Idag - söndag - har det dock hänt lite grejer!

Farsan lyckades lufta Katla och få igång henne, nu skulle det köras.
Bild
Bild
Stor och fin :smile:

Gick där farsan kört lite igår, märkte att där låg en larvplatta :idee:
Bild
Får sätta dit den en annan dag, larvade inte mycket idag. Några plattor var lite lösa innan, nu vet jag varför man spänner :mrgreen:

Bild
Farsan planerade och jämnade ut med Poclainen, jag tog Katla och Deutzen med vagn för att köra bort lite massor :grin: Trevligt att göra något tillsammans på fars dag.

Bild
Tyckte det gick lite konstigt att köra när jag lastat, trodde det bara var för att det var ojämnt men nej det saknades lite luft i ett hjul :uupps: Blir alltid så skraj när jag ser sånt här, som när jag hade BM 230n och skrynklade framhjulen helt med något tungt i lastaren. Tippade massorna och körde iväg för att pumpa. Max lufttryck ska vara 2,5 bar, detta hjulet hade 1,5, de andra hade 3 :mrgreen: När jag kom upp runt 2 - 2,5 bar nöjde jag mig och sedan dess har hjulet sett helt ut, nu är det traktorns bakhjul som blir lite platta i botten :mrgreen:

Bild
Tröttnar nog aldrig på den här synen. De breda hjulen, den stora kolven, det rejäla flaket, denna vagnen är nog det näst bästa jag köpt efter Deutzen och båda har jag lagt mycket jobb på för att de ska bli fina och fungerande. Det är ett bra ekipage :smile:

Bild
Fastnar en del jord där det var lite vatten innan, finns det något enkelt sätt att stoppa detta eller är det bara skyffla ut och bränna dräneringshål framme i flaket?

Tyvärr blev det inga bilder på planen eftersom det blev mörkt, men stort och fint blev det! :grin: Nu är det på väg att bli bra med plats hemma! Som jag sagt innan, det är kul att köra maskiner ibland istället för att bara skruva. Nästa inlägg kommer nog nästa helg, då ska en stubbe upp för att skogsmaskiner ska komma åt i grannens skog :thumme: Trevlig kommande vecka till er alla!
"Allt du gör med skyffel och spade gör du fel" - okänd

12 personer gillar det här inlägget.
Användarvisningsbild
Kotten
Fler än 500 inlägg
 
Blev medlem: 19:39:13, 03-05-2017
Ort: Norra Skåne
Sverige
Maskintyp: Traktor
Maskin: Deutz D10006 -74
Munktell C1 "långa hund" väghyvel -39
2st Deutz F2l514 Hochrad -52
Porsche Standard Diesel 218 -59
Volvo T43 Hesselman ~45
BM 21 ~51
SAME 450V -64
Poclain 60PL -83
Kockum Landsverk 121B -72
Fuchs 301 lingrävare -63
Åkerman 300 lingrävare - 41
Åkerman 350 lingrävare -53
Åkerman 200D lingrävare -58
Priestman Cub Dragline ~60
Midwest Utilitor -1919
Saab V4 -73

Kotten (trådstartaren)

#207 » 21:13:53, 27-11-2018
  • Överför markerat ord till lexikonet

Nu har det gått ett par veckor, det har blivit kallt här och inte mycket har hänt. Lite småsaker och lite jag inte har bilder på men det har såklart inte hänt :mrgreen: För ett par veckor sen grävde farsan loss en stubbe nere i skogen dock.
Bild
Jag märkte att marken var ganska blöt här, det var inte blött någon annan stans och det är längst uppe på en backe så det är väl ett förbannat område! :uupps: Får gräva lite bredvid så vattnet rinner bort och sen lägga lite grus eller något. Detta händer dock efter att skogsmaskiner kör här och förstör vägen mer :mrgreen: Grannen ska ha lite avverkat. Som det är nu har endast grannen kört här med sin minilastare.

Bild
Stubben var väl ganska stor, men jag skyller nog hellre på farsan än Katla när han sade att den var svår att få upp trots KL 121B! :grin:

Bild
Vägen här var lite fixad så att skördaren kommer fram.

Bild
Grannens lilla grushåla, fast jag tycker inte det är mycket till grus! Bättre än matjord iallafall :vissla:

Bild
Detta är en välsmält baklykta! Kommer bytas någon gång :smile:

Bild
Här är 2x4m aluminium. Skar till från 3st 2,1x1,5m bitar, gick ju som smör med plasman!

Bild
Och här är lite spill, fick tillbaka ~400kr på skroten bara för detta så ni kan tro att aluminium är dyrt :eek:

Bild
Paket från ebay! 10st 1,7mm elektroder + dysor till plasman, de var inte dyra! Hoppas bara att de håller också :cool:

Bild
Bild
Och så var det paket från Holger! Nu har jag reservdelsbok till Katla! :grin: Tydligen ska 121 och 121B vara väldigt olika enligt Anton, men förhoppningsvis är de lika nog att den här boken kommer till nytta! Elscheman, sprängskisser, dimensioner, etc är ju guld värt! För att inte tala om hur häftigt det är att ha en orginalbok från Kockum Landsverk :grin: Nu kan jag också avslöja för er som läst så här långt att jag fått ett paket som kommer hämtas i byn imorgon.. Ett inlägg angående detta kommer senare denna vecka och jag kan avslöja att det är en ny liten verkstadsmaskin :smile: 1100 watt totalt uppdelat på 500w värme och 600w annat. Köpt på ebay och kommer nog hjälpa en hel del i arbete med motordelar och hydraulikdelar :vissla: Nu får ni gissa, inte så mycket det kan vara men ett ganska ovanligt redskap så ska vara kul att testa! :thummar:
"Allt du gör med skyffel och spade gör du fel" - okänd

3 personer gillar det här inlägget.
Användarvisningsbild
Kotten
Fler än 500 inlägg
 
Blev medlem: 19:39:13, 03-05-2017
Ort: Norra Skåne
Sverige
Maskintyp: Traktor
Maskin: Deutz D10006 -74
Munktell C1 "långa hund" väghyvel -39
2st Deutz F2l514 Hochrad -52
Porsche Standard Diesel 218 -59
Volvo T43 Hesselman ~45
BM 21 ~51
SAME 450V -64
Poclain 60PL -83
Kockum Landsverk 121B -72
Fuchs 301 lingrävare -63
Åkerman 300 lingrävare - 41
Åkerman 350 lingrävare -53
Åkerman 200D lingrävare -58
Priestman Cub Dragline ~60
Midwest Utilitor -1919
Saab V4 -73

igelkottar

#208 » 21:23:34, 27-11-2018
  • Överför markerat ord till lexikonet

Kan det vara en infravärmare?
Bild
/Lillen

"Jag bryr mig faktiskt inte om vad folk tycker.
Jag gör vad jag har lust med."

Julia Child (1912–2004), ameri-
kansk kock och kokboksförfattare

1 person gillar det här inlägget.
Användarvisningsbild
igelkottar
Fler än 500 inlägg
 
Blev medlem: 13:53:53, 31-01-2008
Ort: Skövde
Sverige
Maskintyp: Ej angivet
Maskin: Gutbrod 1050 Trädgårdstraktor m. Skopa, snöschaktblad och borstaggregat.

Kotten (trådstartaren)

#209 » 21:35:21, 27-11-2018
  • Överför markerat ord till lexikonet

Väldigt nära! Men ändå väldigt olika maskiner :vissla: Bra gissning dock!
"Allt du gör med skyffel och spade gör du fel" - okänd
Användarvisningsbild
Kotten
Fler än 500 inlägg
 
Blev medlem: 19:39:13, 03-05-2017
Ort: Norra Skåne
Sverige
Maskintyp: Traktor
Maskin: Deutz D10006 -74
Munktell C1 "långa hund" väghyvel -39
2st Deutz F2l514 Hochrad -52
Porsche Standard Diesel 218 -59
Volvo T43 Hesselman ~45
BM 21 ~51
SAME 450V -64
Poclain 60PL -83
Kockum Landsverk 121B -72
Fuchs 301 lingrävare -63
Åkerman 300 lingrävare - 41
Åkerman 350 lingrävare -53
Åkerman 200D lingrävare -58
Priestman Cub Dragline ~60
Midwest Utilitor -1919
Saab V4 -73

nixs

#210 » 22:11:17, 27-11-2018
  • Överför markerat ord till lexikonet

Kul att se att några av de gamla pärmarna jag skänkte till Holger får nya användare.
Räddade massor med grejer när de rensade arkivet på gamla jobbet.
Det finns två sorters människor, de som får saker gjorda och de som tar åt sig äran.
Det gäller att tillhöra den förstnämnda för i den är det lägre konkurrens!

Dubito, ergo cogito, ergo sum

6 personer gillar det här inlägget.
nixs
Fler än 500 inlägg
 
Blev medlem: 23:29:17, 06-01-2006
Maskintyp: Ej angivet


Återgå till Bild-serier och filmsnuttar

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 4 gäster



Älmeboda Maskinservice

OilQuick

TK Traktordelar

Klaravik

Crazyride

Bra Verktyg

Motrab

Engcon

Scandcut

Astrak

Olsson Parts

Nya och begagnade
truckar på vstruck.se