Farsgubben hade en thailändska som förslag, när jag nu köksplanerar. Asiater fungerar dock smärtsamt dåligt ihop med den utrustning jag har till förfogande. En äldre ryss från kolahalvön möjligen, men det ser lite illa ut, just nu.Michael Meier skrev:Anställa en kock ?Turbodiesel skrev:Jag tycker att det klarnar lite för min egen del, vad jag är ute efter.
BM425 skrev:Letar också spis på halvtid för kommande installation.
De spisar jag tidigare använt har vred som samlar skit, ugnarna har minimal isolering o värmer hela huset när de används.
Kikar en del på storköksspisar o gasspisar gärna en kombination av dessa.
Borde väl gå att slakta en lämplig spis o bygga sin egen ram/kaross till den så att kontrollerna hamnar där man vill.
Holger skrev:När vi byggde hus köpte vi en svindyr häll från Gaggenau.
Ett grovt aluminiumblock med vred som inte går att hålla rent. Har lääänge drömt om att ersätta skiten!
[Bilder på standard-normal finhäll, bäst i test]..
QV_ skrev:Gasol och statsgas är feta gaser, och ja de ger ifrån sig fett.
fretchi skrev:Själv kom vi över en cylinda med fyra runda plattor och ugn. I nyskick, billigare än kvarts tank till bilen. Allt ett välsorterat hem behöver. Sex vred, tre faser. Ingen nolla. Han får stå och laga maten istället. Varför krångla till det?
QV_ skrev:Du får bygga din kontrollbox med rätt vred och operera in den i lämplig (köpes) keramikhäll.
Turbodiesel skrev:Vad steker ni för något, om det som osar är gasolen? Köksfläkt är omodernt idag? Jag har monterat en i alla fall, det är praktiskt. Och använd aktivt kol till något vettigare, fläkten ska andas fritt, rakt ut genom väggen.
QV_ skrev:Köksfläkt finnes, den går bästa vägen. Alltså rakt ut i luften. Förvisso via diverse krökar så helt rakt är det ju inte....
Fettet lägger sig gärna högt upp och bildar en lite yta med klibb.
Nu kanske alla kommer med kommentarer om städrutiner, men tiden innan gasolbrännaren så fanns inte dessa bekymmer. Men jag våttorkar inte alla hyllor var vecka, det är riktigt.
Förutom köksfläkt så är huset "välventilerat".
Gasspisen är trevlig och viss saknad kommer det att bli, induktion och gjutjärnspannor med stor yta är ingen kombo som ger stjärnor i någon guidebok.
Plättlagg fungerar bra på induktion.
Mitt trix när jag kollar hur bra en induktionsspis är så tar jag den stora gjutjärnspannan och täcker botten med 1mm vatten.
Sedan tittar man var och när vattnet börjar koka i pannan. Då får man en bra uppfattning om det är praktiskt användbart. Den första induktionsspisen åkte tillbaka till leverantören, för den var helt oduglig till pannkakor i en lagg av gjutjärn.
AN skrev:Tycker du har en trevlig inställning till kök och hem. Man behöver inte känna sej som en dålig person för att det lagras hydraulolja i vardagsrummet, sågbladen till sågverket hänger på garderoben direkt innanför ytterdörren, nipplarna till nallens svängcylindrar monterades i köket. däremot verkar du vara en mycket bättre kock, det såg ju aptitligt ut
BM425 skrev:Turbodiesel skrev:Vad steker ni för något, om det som osar är gasolen? Köksfläkt är omodernt idag? Jag har monterat en i alla fall, det är praktiskt. Och använd aktivt kol till något vettigare, fläkten ska andas fritt, rakt ut genom väggen.
Kan rekommendera ett svetsutsug med lång arm så det går ihop med resten av din installation.
Jag kände mig rätt seriös när jag såg dina bilder, min spis är direktkopplad till en byggcentral.
Återgå till Energi och uppvärmning
Användare som besöker denna kategori: Bing [Bot] och 4 gäster