Maskinistens Twitter-flöde  Stöd Maskinisten via Patreon  Maskinistens nätverk - information på svenska  Maskinistens nätverk - information på finska  Maskinistens nätverk - information på norska  Maskinistens nätverk - information på danska  Maskinistens nätverk - information på isländska
Forumindex

ForumindexForumindexMaskin-databasFotoalbumKalender-informationKöp & SäljDownloadsLexikonKontaktregisterEfterlysningarShop

Åkerman-register
Visa forum för mobila enheter

ForumindexMaskinforumTraktorer[Traktorer] El/Elektronik

Ford 5610 - elproblem

3 inlägg • Sida 1 av 1
El/Elektronik i traktorer

Maestro-Vänga (trådstartaren)

#1 » 12:52:01, 12-08-2018
  • Överför markerat ord till lexikonet

Hej alla

Behöver verkligen er hjälp och expertis i mina frågor nedan.

Har en Ford 5610 mkII från 1988 som jag införskaffade i vintras.
Är väldigt nöjd med traktorn osv, men.
Ägaren innan sa att den drar ström men att han inte visste vad det var, så han sa att bryt strömmen så fort du inte skall använda traktorn.

Har efter det laddat batteriet någon gång trotts att strömmen brutits på minus/jord för att det inte fanns tillräckligt med tryck i batteriet för att startmotorn skulle gå igång.
Batteriet i sig är nytt så där skall det inte vara några konstigheter.

Men en gång så hade jag kört traktorn och stängt av den för att 5 min senare starta den då hände ingenting, sjukt skumt och jag i rent test slängde på billaddaren och lät den stå typ 5-10 min.
Kopplade bort laddaren och vred på nyckeln, då startade den direkt? :insomnia:

Hur som helst, nu är traktorn helt död och går inte att starta trotts att batteriet är laddat osv, samt att jag kan inte mäta mig fram till att jorden skall vara problem.
Så där skall det vara ok.

Så jag började att riva bakom instrumentpanelen i hytten för att leta fel, trångt och jävligt såklart.
Det jag hittade då var att en kabel som gick från tändningslåset var blottade och har vad jag kan räkna ut blivit sjuk varm och smält ihop några av kablarna som går från tändningen.
Färgen på kabeln är lila med vit färgsträng på sig och satt ihop på samma kontakt med kabeln som går till radio i tändningslåset.
Efter att ha separerat alla kablarna nu fram till säkringsboxen så just den kabeln som blivit så sjukt varm och bränt andra kablar går till säkring 1, säkringen är på 10A och är hel och kabeln efter det är det inga problem med, hur fin som helst som alla andra kablar som satt under instrumentpanelen. Kablarna runt omkring denna kan jag inte se är blottade så det skulle kunna orsaka kortslutning eller annat. När jag kollar i manualen så står det att säkring 1 är till "extra kontakt" vilket jag inte har en susning om vart den går eller är till för.

Fråga 1: Någon här som kanske vet vart den går? Så kanske jag slipper att strippa hela kabelstammen för att följa den.
Fråga 2: Vad kan ha orsakat att den har blivit så sjukt varm från tändningslåset fram till säkringsboxen?

Jag är såklart lite tveksam till att detta skall vara problemet med att traktorn inte startar eller drar slut batteriet på något sätt, men vill ju utesluta allt innan jag kanske behöver plocka ner startmotorn och testa den, men jag vill inte tro att startmotorn är problemet, men det får vi se framöver.
Innan startmotorn så sitter det ju såklart ett relä, som jag vill få till slår till som det skall men man vet ju aldrig.

Fråga 3: Någon som vet vilket relä det är som skall slå till? är så sjukt trångt så har svårt att se samt följa kablar samt mäta osv, så all input är välkommen.

Fråga 4: Kan jag testa startmotorn och solenoiden utan att behöva montera bort den från traktorn, sitter så sjukt trångt den med bakom lastaren osv osv.


TACKSAM för all input som ni kan komma med i detta lilla helvetet. :???: :???:
Maestro-Vänga
Fler än 1 inlägg
 
Blev medlem: 10:52:57, 05-06-2018
Ort: Fristad
Sverige
Maskintyp: Traktor
Maskin: Ford 5610 Mustang II -88

GLIDLAGER - LEDLAGER - BUSSNINGAR - KULLAGER - RULLAGER - TÄTNINGAR - LÄNKHUVUDEN
www.debearings.se


torbjorn_forsman

#2 » 00:05:35, 13-08-2018
  • Överför markerat ord till lexikonet

Har du elschema för traktorn?

Kan du ordna en bild på säkringsboxen? Kan det tänkas att flera säkringar är hopbyglade med ett bleck på undersidan/baksidan, så den smälta kabeln i själva verket matar fler än bara säkring 1? Eller är den gjord så att det finns möjlighet till kortslutning till jord från någondera änden av säkringarna, t ex via utstickande flagor eller grader från nitar på baksidan om den är fastskruvad på en jordad plåt utan isolerande mellanlägg?

Vad är det för typ av startmotor? Är det en av typ förvuxen personbilsstartmotor, dvs med solenoid på sidan om, som skjuter fram drevet via en hävarmsmekanism? Eller någon helt annan typ? Fabrikat på startmotorn?
torbjorn_forsman
Fler än 500 inlägg
 
Blev medlem: 23:35:35, 02-11-2016
Ort: Västernorrland
Sverige
Maskintyp: Grävmaskin (larvburen)
Maskin: Take Job TB016
Deutz F3L514

Maestro-Vänga (trådstartaren)

#3 » 19:12:51, 13-08-2018
  • Överför markerat ord till lexikonet

Hej Torbjörn
Kan inte lösa någon bild just nu men den är inte vad jag kan se kopplad mot andra, det är det andra som gör men inte den, så det är inte problemet.
Kortslutning kan ju såklart finnas en risk men tror inte det heller, va en annan som skicka ett PM till mig och sa att tändningslåset ev kan ha gått varmt om man slängt på den av en chansning i tändningslåset bara för att det kom ström där, typ.

Startmotorn har jag inte kollat upp ännu vad det är för någon när det kommer till fabrikat eller annat, men solenoiden sitter bredvid den i alla fall, fast i samma hus så att säga.
Maestro-Vänga
Fler än 1 inlägg
 
Blev medlem: 10:52:57, 05-06-2018
Ort: Fristad
Sverige
Maskintyp: Traktor
Maskin: Ford 5610 Mustang II -88


Återgå till [Traktorer] El/Elektronik

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gästBA Trading AB

Trucking

Älmeboda Maskinservice

trailerbeg

OilQuick

Alftaprodukter

TK Traktordelar

Hammars verkstad AB

D&E Bearings AB

http://www.RESERVdelar24.SE

Bildelar24.com

Klaravik

Bobcat

Beck Maskin

Crazyride

Ygsbostudios

Kilremslagret

Bra Verktyg

Sverigeredskap

SSL Certificates