Maskinistens Twitter-flöde  Stöd Maskinisten via Patreon  Maskinistens nätverk - information på svenska  Maskinistens nätverk - information på finska  Maskinistens nätverk - information på norska  Maskinistens nätverk - information på danska  Maskinistens nätverk - information på isländska
Forumindex

ForumindexForumindexMaskin-databasFotoalbumKalender-informationKöp & SäljDownloadsLexikonKontaktregisterEfterlysningarShop

Åkerman-register
Visa forum för mobila enheter

Ha en bra dag!

ForumindexVerkstadsforumVerkstadenMin verkstad/Shop tour

Min verkstad, brand, sanering, återställning!

385 inlägg • Sida 1 av 26
Verkstäder finns det i alla möjliga former och storlek - diskutera era verkstäder här!

ja-bond77 (trådstartaren)

#1 » 14:44:00, 17-09-2007
 • Överför markerat ord till lexikonet

Och vi börjar väl då med mitt krypin :grin: =verkstaden=v

Hela projektet genomfördes före min digikameraålder så jag har tyvärr inga som helst bilder från byggskedet. v restes 2002-03, grunden grävdes hösten -01. Här har vi ingen väg bråttom :smile: . Som på de flesta jordbruk så är det mest hela tiden nåt byggprojekt på gång. Oftast bygger vi nog helt på egen hand, så vi kan det ganska bra dethär med att gjuta betong!!! :mad:
Bygget är till 100% genomfört av mig och min far. Enda undantaget är golvet som vi anlitade en firma att göra gjutningsarbetet på. De var väl en 6-7 man som höll till i närmare 12 timmar. :uupps: Golvet samt sulan/sockeln som elementen står på består av fabriksbetong, resten(kulvertintag, väggelement, mellantakselement mm) är blandat på gården med egen rostfri natursand med passande fraktioner.

Planering är halva jobbet brukar man ju säga och det har jag tagit fasta på i mitt bygge. Det första besluten jag gjorde var att under inga omständigheter bygga för liten v. Jag brukar ofta flina brett åt såna som hela tiden bygger enligt "just precis"storlek och ett antal år efteråt måste bygga till, kanske till och med flera gånger. Blir v för stor kan man alltid dela in den eller använda den som varmgarage åt traktorerna mm. Detta gjorde att jag valde att bygga den enligt samma mått,i linje och i höjd med maskinhallen bredvid= 14x19m=266m^2 med ett avstånd av 25m emellan så att man ska kunna vända med en större traktor+vagnskombination eller kanske t o m lastbilskombination(vet inte om det är möjligt dock) husen emellan. I ett senare skede blir det kanske att bygga ihop hallarna med ett regntak, antingen genom att fortsätta med sadeltaket rakt över eller så lägger man ett högre sadeltak i vinkel till de andra taken så att man kan kippa av släpvagnar under tak.
I o m kravet på samma golvnivå(kan vara bra t ex vid truck- eller pumpkärretransporter husen emellan) så hamnade jag att fylla upp närmare 1,5m i det vänstra hörnet på första bilden. Nåja, ingen fara, det finns sand så det räcker i nått av våra sandtag....

Här är alltså v till vänster i bild.
Bild

Två vikportar(b*h=4mx4,2m) i ena änden. Uttagen på bilden är bl a fläktutblås, skorsten från varmluftsblåsaren(temporär), damsugaruttag, 1- och 3-fasuttag samt ett hål där jag ska ta ut högtryckstvättslangen när jag får tvättplattan gjuten nån gång :roll: Över hela gaveln går ett 13,5m långt isolerat betongelement som stöder upp mittelementet. Balken ifråga gjöts på den kvarvarande delen av sulan(=jämnt och fint underlag) innan alla element var resta.
Bild

Och en större vikport(4,8mx4,8m?) i andra. Ger möjlighet till bogsering rätt igenom v om så skulle behövas. Alla portar är egentillverkade, knappast lönsamt men de är förb----- hållbara. :P
Bild

Enda riktiga Autocad ritningen jag fått gjord... Svarta sträck armering=8mm-20x30cm maskor. Röda (förhandritade)
sträck är golvvärmeslangarna. Vidare finns där utmärkt väggar, mellanväggar, golvbrunnar, kranarmsfundament(stora runda blå bollen)=väger ca 7 ton. lyftmärlor(i golvet) för karossuträtningar, kulvertbrunn(stora fyrkanten) mm. Notera att slingorna närmast portarna är betydligt kortare än slingorna i mitten av huset. Detta eftersom energibehovet är störst vid portarna. Slangen är även tätare monterad där.
Bild

Och här en bild av stockarna till värmeslingorna. Tot ca 800?m(20?mm) PEX-slang gick det åt.
Bild

Eftersom v är ganska nybyggd så är den ju inte heller riktigt färdig(blir en verkstad nånsin färdig :klia: ). På insidan finns ju nog en hel del man skulle kunna göra ännu men i det stora hela så... Saker som ännu är lite på hälft är bl a takfönster, dammsugningssystem, slamning av ytterväggar med vitcement, golvvärmeinkoppling(panncentral+kulvert), ytmålnig av portdörrar, takrännor mm, mm.

Funderingar så här långt? Eller ska jag fortsätta med insidan...

En sak som kanske blev lite oklar: Alla isolerade såväl som oisolerade väggelement samt "mellantaks"element(där såna finns) är egentillverkade!!! Hur vanligt är det tro i Sverige? I Finland tippar jag nog att det byggs ett flertal betongelementhus varje år av hemmablandad betong. Det gäller ju förstås att man vet vad man gör. På vår gård är det det andra elementhuset och fler kommer det garanterat att bli...

Länk till lista över mina övriga byggen på maskinisten: ja-bond77 @ Maskinistmedlem... ...med grävlastare
Senast redigerad av ja-bond77 22:25:10, 10-02-2012, redigerad totalt 1 gång.
Här ska inte stå en massa gammalt skit när kronofogden kommer! ... "Stort är bra, större är bättre och för stort är precis lagomt" :mrgreen:
Mina projektbyggen...Min Youtube-kanal

1 person gillar det här inlägget.
Användarvisningsbild
ja-bond77
Moderator
Moderator
 
Blev medlem: 08:20:51, 26-05-2006
Ort: Närpes
Suomi Finland (svenska)
Maskintyp: Traktor
Maskin: Länk till min maskinlista: www.maskinisten.net/t1422
Verkstaden: www.maskinisten.net/t4302

SampoR2065-07 www.maskinisten.net/t2676
Kockum 414B -82 www.maskinisten.net/t13475
Kobelco SK235SR www.maskinisten.net/t214811
Lännen 860 S -00 www.maskinisten.net/t8461
Gem emerald -97 www.maskinisten.net/t27192
Case IH 1394-4 -86
Ford Major
Valtra 8150 hitech-01ja-bond77 (trådstartaren)

#2 » 18:13:17, 17-09-2007
 • Överför markerat ord till lexikonet

Här kommer mer bilder, från insidan denna gång.
Även om v är ordentligt tilltagen i storlek så är ju utrymmet ändå begränsat, så det gäller att ta vara på kubikmetrarna. Därför har jag byggt en andra våning utmed vänstra sidan i bilden. Det är byggt dels av betongelement, dels av U-balk, flatjärn(på högkant), tårplåt(durkplåt) samt rör till räcken mm. En 2,5m sektion av räcket är löstagbar så att grejor kan lyftas upp med gaffeltrucken.
I taket är ljudabsorbenter upplimmade eftersom det var helt omöjligt att föra en diskussion(åtm på avstånd), p g a ekot, före dessa installerades.
I förgrunden till höger syns en bit av värmekällan som används tills jag får centralvärmen inkopplad. Längre bort i hörnet till höger är svarvrummet. Rummet består av "lösa" regelväggar med ram av U-balk, fastsvetsad i fästplåtar i väggelementen och bultad i golv.
Bild

Bild

Notera "svarta tavlan" målad på svarvdörren. På detta sätt kan jag se diverse ritade skisser både från svarven och från verkstadsgolvet beroende på om jag har dörren öppen eller stängd.
Bild

Det gäller som sagt att ta vara på utrymmet, andra våningen har ett ca 20 cm bredare golv jämfört med var väggen undertill befinner sig. Detta mått hade nog bra fått vara ännu 10-15cm bredare. Inga nackdelar har jag märkt ännu. I ändan på andra våningen så är detta extra utrymme urtaget eftersom vikporten kommer mot mellanväggen i öppet läge. Dit på ändan är det ju inte meningen man ska behöva gå så ofta så där gör inget fast där kan bli lite trångt. Jag har ju inte fått så speciellt många hyllor gjorda ännu så det är ju ett ända dansgolv än så länge… Notera även precisionen mellan porthörnet och innertaket. Endast 20 cm i skillnad, tillräckligt för att få kabelhyllan på rätt plats. I rummet i hörnet har jag kompressorn, därav fjällpanelen(hemlagad) över dörren.
Bild

Bild

Skruvförrådet mm
Bild

Cyklonen till damsugningssystemet(egentillverkad). Den har 4 intag runtom samt granskningslucka. Relativt kraftigt byggd för att tåla en hel del vakum… Svårast blir väl att hitta en ordentlig undertrycksfläkt i moderat prisläge… När man stannat fläkten öppnar man klammern på röret(nertill)för att tömma innehållet ner i tunnan. Än så länge har jag bara en vanlig radialfläkt på vinden som testmaskin, och den suger skräp för dåligt. Till ventilation av rökgaser är den också för dålig eftersom luftmängden inte är att hurra för. Svarta plaströret baktill är damsugaruttag. Ända röret som är färdigbyggt. Det ska ju gå rörlinjer längs båda långsidorna av huset också(under kabelhyllorna) i något skede.
Bild

Järnlagret. Bordet i förgrunden hör till nytillskotten, 470 kg färdigt bord från skroten. Besparade mig en massa arbete :grin: men dock inte pengar :sad: - eller... 60 cent/kilo inkl 22%moms - döm själv.

Bild
De flesta verktygstavlor är ännu ganska tomma. Jag har stor beslutsångest över VAD jag vill ha upp på tavlorna och VAR jag vil ha det... :???: Man borde kanske gått in för ett fabrikstillverkat plåtsystem med flyttbara krokar i alla fall.
Bild

olje- och målfärgsrummet. Mellan kompressorrummet och detta finns ännu ett rum, för bekämpningsmedel med ingång endast utifrån byggt helt enligt reglerna.
Bild

Nej nu orkar jag inte mera... :mad: hoppas åtm nån får en kick ur det här...
Här ska inte stå en massa gammalt skit när kronofogden kommer! ... "Stort är bra, större är bättre och för stort är precis lagomt" :mrgreen:
Mina projektbyggen...Min Youtube-kanal

1 person gillar det här inlägget.
Användarvisningsbild
ja-bond77
Moderator
Moderator
 
Blev medlem: 08:20:51, 26-05-2006
Ort: Närpes
Suomi Finland (svenska)
Maskintyp: Traktor
Maskin: Länk till min maskinlista: www.maskinisten.net/t1422
Verkstaden: www.maskinisten.net/t4302

SampoR2065-07 www.maskinisten.net/t2676
Kockum 414B -82 www.maskinisten.net/t13475
Kobelco SK235SR www.maskinisten.net/t214811
Lännen 860 S -00 www.maskinisten.net/t8461
Gem emerald -97 www.maskinisten.net/t27192
Case IH 1394-4 -86
Ford Major
Valtra 8150 hitech-01

nixs

#3 » 18:30:49, 17-09-2007
 • Överför markerat ord till lexikonet

Snyggt jobbat måste man säga. Mina egna önskemål går nog något åt det hållet och några kvadrat till :grin: 400 kvadrat tillverkningsyta och 400 kvadrat till att meka på och ställa in inventarier och lite annat hade varit kalas. Om man skall ha komplett mek verkstad med plåtsax, kantpress, excenterstans, kallsåg med bana, svarv, fräs, vals för plåt, pelarborrmaskiner (Min 2 st) skrotslip och bandslip, stort och litet svetsbås med tillhörande bord och sedan en ordentlig plats ledig som man kan ta in saker för rep och översyn så är det inte stort! Svarv och fräs skulle man ju vilja ha två uppsättningar det med, en större och en mindre plus att du får möjligheten att ha något uppspänt så du inte behöver störa en maskin med något imellan. Plåtförråd och plattjärn tar ju också plats. Sedan lika mycket till i egen byggnad som man har till att skruva i BARA!! Och sedan en avdelad tvätthörna så man kan ta in och tvätta på vintern. :thummar: Det hade varit grejer det. Men jag är ju ganska bortskämd på att ha tillgång till jobbets verkstad om jag måste meka maskin och tillverkning har man ju också på nära håll så det löser sig även om man hade viljat ha ett eget krypin!
Det finns två sorters människor, de som får saker gjorda och de som tar åt sig äran.
Det gäller att tillhöra den förstnämnda för i den är det lägre konkurrens!

Dubito, ergo cogito, ergo sum
nixs
Fler än 500 inlägg
 
Blev medlem: 23:29:17, 06-01-2006
Maskintyp: Ej angivet

Mats J

#4 » 18:58:40, 17-09-2007
 • Överför markerat ord till lexikonet

Wow vilken verkstad, Men det behövs rejäla lokaler då det bor uppfinnare på gården :D

Mvh Mats J
Mats J
Fler än 10 inlägg
 
Blev medlem: 19:46:07, 01-09-2006
Ort: Piteå kommun

bm1113

#5 » 19:55:05, 17-09-2007
 • Överför markerat ord till lexikonet

Hej kul med en sådan tråd så man får se snygga verkstäder :smile: dock har jag ingen meren mitt eget rum själv så det mesta blir ute eller på köksbordet men skulle villa ha en och då är jag som du vill inte bygga någon ordentlig som jagmåste bygga ut då det blir större maskin utan då skulle jag då ha så jag får in Långtradare och även tex H25or mm plus att jag ska ha travers i taket skulle väll bli ca 30 meter långt och port/Portarna 4 M bred och 6M hög :smile:

så är mycket kul att se denna tråd då man kan få ider och även verkstads dagboken blir kul att följa :smile:
Mvh Alexander
Vad vore livet utan Maskiner eller Maskinisten ;)

Man måste sikta mot stjärnorna för att nå trätopparna

MaskinFotograferna för Norrbottens Län
https://www.youtube.com/bm1113
Användarvisningsbild
bm1113
Moderator
Moderator
 
Blev medlem: 05:09:27, 27-04-2006
Ort: Kalix
Sverige
Maskintyp: Hjullastare

Holger

#6 » 20:04:09, 17-09-2007
 • Överför markerat ord till lexikonet

Jag säger bara ... o t r o l i g t !

1 person gillar det här inlägget.
Användarvisningsbild
Holger
Webmaster
Webmaster
 
Blev medlem: 10:54:48, 12-10-2003
Ort: Hannover
Sverige
Maskintyp: Hjullastare
Maskin: Test

ja-bond77 (trådstartaren)

#7 » 20:11:26, 17-09-2007
 • Överför markerat ord till lexikonet

nixs skrev:...Om man skall ha komplett mek verkstad med plåtsax, kantpress, excenterstans, kallsåg med bana, svarv, fräs, vals för plåt, pelarborrmaskiner (Min 2 st) skrotslip och bandslip, stort och litet svetsbås med tillhörande bord...


Det där e ju nog ungefär som jag tänkt det också. Medges att det blir trångt men jag är redan insatt på att sätta igen en av de två mindre portarna, i första skedet blir det väl bara i mitten av huset(så att möjligheten att köra igenom förvinner via den ena porten). När man skaffat ännu mera maskiner så är jag nog beredd att sätta igen den(porten) helt och hållet. Men genomkörningsmöjligheten via den andra porten skall nog bestå.

Flexibilitet är mitt ledord. Därför eftersträvar jag att bygga allt som går, med pallfäste undertill så att man kan möblera om enkelt med pumpkärra vartefter behov uppstår. Hittills har jag byggt förhöjningsstativ till pelarborren, järnmaterialhyllor, bordscirkel mm på detta sätt.
Bild
Bild
Bild
Här ska inte stå en massa gammalt skit när kronofogden kommer! ... "Stort är bra, större är bättre och för stort är precis lagomt" :mrgreen:
Mina projektbyggen...Min Youtube-kanal

2 personer gillar det här inlägget.
Användarvisningsbild
ja-bond77
Moderator
Moderator
 
Blev medlem: 08:20:51, 26-05-2006
Ort: Närpes
Suomi Finland (svenska)
Maskintyp: Traktor
Maskin: Länk till min maskinlista: www.maskinisten.net/t1422
Verkstaden: www.maskinisten.net/t4302

SampoR2065-07 www.maskinisten.net/t2676
Kockum 414B -82 www.maskinisten.net/t13475
Kobelco SK235SR www.maskinisten.net/t214811
Lännen 860 S -00 www.maskinisten.net/t8461
Gem emerald -97 www.maskinisten.net/t27192
Case IH 1394-4 -86
Ford Major
Valtra 8150 hitech-01

ja-bond77 (trådstartaren)

#8 » 21:14:54, 17-09-2007
 • Överför markerat ord till lexikonet

bm1113 skrev:... så jag får in Långtradare och även tex H25or mm plus att jag ska ha travers i taket skulle väll bli ca 30 meter långt och port/Portarna 4 M bred och 6M hög :smile:


Jovisst, de e klart, större är ju oftast bättre, men tyvärr blir det väldigt många kubikmetrar som ska värmas och det är väl där främst kostnaderna kommer emot...
Här ska inte stå en massa gammalt skit när kronofogden kommer! ... "Stort är bra, större är bättre och för stort är precis lagomt" :mrgreen:
Mina projektbyggen...Min Youtube-kanal
Användarvisningsbild
ja-bond77
Moderator
Moderator
 
Blev medlem: 08:20:51, 26-05-2006
Ort: Närpes
Suomi Finland (svenska)
Maskintyp: Traktor
Maskin: Länk till min maskinlista: www.maskinisten.net/t1422
Verkstaden: www.maskinisten.net/t4302

SampoR2065-07 www.maskinisten.net/t2676
Kockum 414B -82 www.maskinisten.net/t13475
Kobelco SK235SR www.maskinisten.net/t214811
Lännen 860 S -00 www.maskinisten.net/t8461
Gem emerald -97 www.maskinisten.net/t27192
Case IH 1394-4 -86
Ford Major
Valtra 8150 hitech-01

bm1113

#9 » 21:24:22, 17-09-2007
 • Överför markerat ord till lexikonet

Jopp sant det men man kan ju även som du sejer avgrensa tills man behöver allt och så får man fixa så det fins bra med värmer resurser :thummar: och väl isolerar funderar även på AC eller mer troligt i alla fal lyckor på taket som man kan uppna på sommaren
Mvh Alexander
Vad vore livet utan Maskiner eller Maskinisten ;)

Man måste sikta mot stjärnorna för att nå trätopparna

MaskinFotograferna för Norrbottens Län
https://www.youtube.com/bm1113
Användarvisningsbild
bm1113
Moderator
Moderator
 
Blev medlem: 05:09:27, 27-04-2006
Ort: Kalix
Sverige
Maskintyp: Hjullastare

Palm

#10 » 21:58:16, 17-09-2007
 • Överför markerat ord till lexikonet

Är du helt säker på att de är jordbruk du sysslar med och inte mindre verkstadsindustri :lol:
---------------------------------------------

Andreas Palm Bredared Borås
Användarvisningsbild
Palm
Fler än 500 inlägg
 
Blev medlem: 23:20:44, 18-06-2006
Ort: Bredared Borås
Sverige
Maskintyp: Grävmaskin (larvburen)
Maskin: Takeuchi TB016
Hakotrac DA2700 Minitraktor
Valmet 504

björken

#11 » 07:53:01, 18-09-2007
 • Överför markerat ord till lexikonet

Jättetrevlig verkstad :D
Det som jag tycker är mest imponerande är allt "tänk" som ligger bakom hela konstruktionen och alla detaljlösningar. Det finns en speciell klurighet och envishet som jag beundrar. Om man har pengar är det ju lätt att ringa och beställa en hall och maskiner, men det här blir ju en mkt bättre och kostnadseffektivare lösning även om jag bara kan ana hur många timmar som är nedlagda i eget arbete :buga: :buga:

Jag själv siktar på att bygga någonstans 100-150 kvm inom de närmaste åren, också på egen hand. Har inte lika stora/många maskiner att pyssla med och inte lika stora konstruktionsambitioner heller.

Till de som drömmer om hangar + alla options som ska rymma bilar och maskiner med alla options så kan man väl bara säg dröm vidare :lmao:
björken
Fler än 500 inlägg
 
Blev medlem: 14:05:24, 15-02-2006
Ort: Uppland
Maskintyp: Grävmaskin (larvburen)
Maskin: Valtra N103H5 -13
JD 3130 -78
Kubota KX161-2 -97

Werner

#12 » 18:34:51, 17-12-2007
 • Överför markerat ord till lexikonet

oj ! (det var det enda jag kom på) ... oj!
Snacka om Verkstad, alltså. Förut bodde jag i en 1:a på 36m2, där
lyckades jag ändå få in in mc'n i köket. Bar upp den i delar och satte ihop
den under julen, rullade den nerför trapporna och ut på våren :)
Bild

Nu har jag iof. lite lite större, men bara ett "bil-garage", fast jag har
planer på en riktig maskinhall... tyvärr är det bara jag i hemmet som har
de planerna. Efter att ha kollat på bilderna i denna tråden blir man ju
riktigt sjuk... av avund :|
Supersnyggt !

3 personer gillar det här inlägget.
Werner
Fler än 10 inlägg
 
Blev medlem: 17:54:25, 11-10-2007
Ort: Karlstads Kommun
Sverige
Maskintyp: Traktor
Maskin: MF35-61
Case 580b CK - 74

Daniel.A

#13 » 23:48:52, 06-01-2008
 • Överför markerat ord till lexikonet

Mkt trevlig verkstad....
Även mkt intressant att ni har gjort helt egna prefab betongelement...med egenblandat betong...klart..har man tillgång till eget grus så är ju den kostnaden löst...hur stor blandare använde ni...blandades det flera satser till samma element ??
Själv så blir egna verkstaden i framtiden troligen med traditionell trästomme, med trä samt plåtpanel....samlar ideér och uppslag...
Då det finns närliggande små såg/hyvel verk i krokarna...
Användarvisningsbild
Daniel.A
Fler än 100 inlägg
 
Blev medlem: 22:38:05, 22-08-2007
Ort: Istorp, Västra götaland
Maskintyp: Lastbil

ja-bond77 (trådstartaren)

#14 » 17:07:12, 08-01-2008
 • Överför markerat ord till lexikonet

Jag tycker ämnet förtjänar en egen tråd:

http://www.maskinisten.net/viewtopic.php?t=5586
Senast redigerad av ja-bond77 22:38:32, 08-01-2008, redigerad totalt 1 gång.
Här ska inte stå en massa gammalt skit när kronofogden kommer! ... "Stort är bra, större är bättre och för stort är precis lagomt" :mrgreen:
Mina projektbyggen...Min Youtube-kanal
Användarvisningsbild
ja-bond77
Moderator
Moderator
 
Blev medlem: 08:20:51, 26-05-2006
Ort: Närpes
Suomi Finland (svenska)
Maskintyp: Traktor
Maskin: Länk till min maskinlista: www.maskinisten.net/t1422
Verkstaden: www.maskinisten.net/t4302

SampoR2065-07 www.maskinisten.net/t2676
Kockum 414B -82 www.maskinisten.net/t13475
Kobelco SK235SR www.maskinisten.net/t214811
Lännen 860 S -00 www.maskinisten.net/t8461
Gem emerald -97 www.maskinisten.net/t27192
Case IH 1394-4 -86
Ford Major
Valtra 8150 hitech-01

norton

#15 » 22:36:10, 08-01-2008
 • Överför markerat ord till lexikonet

En sådan hall kan man ju bara drömma om. Jag håller på att spara mtr till en hall jag med, liiite mindre dock. Den blir bara 5x7m 3,5m i takhöjd. Det är främst för att få grävarn under tak och kunna meka lite lätt på den. Skulle vilja bygga större men har ingen mark för det.

Fördelen jag har är att jag jobbar inom rivning och kommer därför över lite bra prylar. Balkar till stomme och tak är fixade, plåt ligger i gbg o väntar på hemtransport. För två år sedan rev vi en stor hall med järnvägs intag. Fin fina motorstyrda upprullningsbara portar men dom hammnade i fraggen. Kan ju bara gråta över att jag inte tänkte på att ta rätt på det då.
Användarvisningsbild
norton
Fler än 100 inlägg
 
Blev medlem: 21:07:26, 20-02-2006
Ort: Stockholm
Maskintyp: Grävmaskin (larvburen)


Återgå till Min verkstad/Shop tour

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gästerBA Trading AB

Älmeboda Maskinservice

Olssons i Ellös

OilQuick

TK Traktordelar

Briggsparts

Klaravik

Crazyride

Ygsbostudios

Bra Verktyg

Frentab

Dillon Welding

Motrab

Alftaprodukter