Jag har en Arboga (vet ej numret) med MK3 och koordinatbord. Den har jag kört upp till 16 mm pinnfräsar i stål och det har gått hyggligt men här kommer mina tips:
Glappfritt, glappfritt, glappfritt, glappfritt och glappfritt!
Min maskin går faktiskt bättre vid motfräsning (eller vad det nu heter när skären går in i biten från sidan).
Måttligt skärdjup och måttlig matning!
Skärhastighet (varvtal) brukar jag rätt och slätt välja efter färg på spånen. Blir dom guldgula eller ofärgade så är det ok och då håller fräsarna bra. Inte så vetenskapligt men det fungerar och jag slipper räkna.
Viktigt med vassa fräsar!
MYCKET viktigt att få fast chucken i konan, precis som tidigare sagts. Min metod heter kopparhammare. Det är verkligen inte civiliserat men det gör nytta. Och till den som börjar tänka på misshandel: Ja, inte är det enligt intruktionsboken, det är jag meveten om men det har fungerat så länge jag har haft maskinen (uppskattar 10-15 år) och den har inte tagit stryk. Konan fastnar ordentligt och kan ibland kräva ordentliga tag med "extern" kiljagare istället för den inbyggda.
Trots alla dessa metoder skulle jag vilja ha dragstång för att hålla fast konan.